Varför började min karbinavlopp löpa långsamt efter att ha gått i bruk för en liten stund?

3

Jag flyttade nyligen till en ny lägenhet och upptäckte snabbt att badkaret dränerade ganska långsamt. Jag kunde inte fixa det själv, så så småningom kom en rörmokare in och fixade sakerna - avloppet gick bra i några veckor. (Jag var ute när rörmokaren kom så jag vet inte vad han / hon gjorde.)

Men då gick jag ut ur staden för en vecka. När jag kom tillbaka, hade dräneringen blivit långsam igen, men inte så illa som tidigare. Är det något om att inte använda ett avlopp som kan göra det långsamt? Finns det ett hemhjälpmedel (störning, kemikalier etc.) som kan hjälpa till, även om det inte tidigare?

    
uppsättning Peter 03.11.2012 21:23

1 svar

1

Jag gissar att tvålskumet härdats. Det är initialt mjukt och kan delvis sköljas ut med regelbunden användning. Nu när det är svårt, behöver du kemiska och / eller mekaniska medel för att rensa det. Du kan prova de vanliga hemmetoderna, de kan få det att flöda tillräckligt för en lågflödesdusch. Du kan lika bra investera i en VVS-orm. Jag är säker på att det är all din rörmokare gjorde. En minimal längd manuell orm är billigare än en rörmokare och den är tillgänglig 24/7 utan extra kostnad.

Allt en orm gör ofta en smal kanal genom gunk. Om inte täppan hålls ihop med håret, kommer en bra del av det att förbli, vilket innebär att dräneringen kommer att täppa till slut igen. Rör avlopp är väsentligen träskor som väntar på att hända. Om inte alla delar är tillgängliga och kan demonteras, finns det lite du kan göra men behåll en smal kanal reamed ut. För att använda ormen ska du ta bort hävarmen vid överströmmen tillsammans med de medföljande delarna. Mata ormen ner genom överflödet och in i och genom fällan under golvet. Den korta horisontella biten mellan avloppet och överflödet är åtkomligt genom själva avloppet. Du behöver vanligtvis också ta bort några delar här för att få tillgång.

    
svaret ges 03.11.2012 23:48