3 Växelväxlar med strömbrytare i varje ände

1

Jag försöker lista ut hur / om jag kan göra detta 3-vägs lätta kabeldragningsarbete. Jag har två lådor med två 3-vägs switchar i dem med 14-3 tråd som löper mellan dem. Varje låda har en lasttråd från en annan uppsättning lampor med 14-2 tråd. Ström från en 14-2 tråd går in i den högra rutan. Att ha en strömbrytare i varje ände förvirrar mig, så jag kan ha en tråd fel någonstans. Tack för hjälpen.

    
uppsättning Mike 24.05.2018 14:42

1 svar

1

Du har två helt separata 3-vägs växelkomplex, intill varandra. De är helt separata och måste isoleras från varandra. Var och en använder ett annat kopplingsschema. Det blir mycket förvirrande.

I sådana fall beror jag på färgat tejp. Få en 5-pack färgad tejp och gör dig redo att markera några ledningar. Den första regeln för märkning av ledningar är markera båda ändarna av ledningen samtidigt . Den andra regeln är när du markerar en tråd, det är dess färg nu. Den tredje regeln är att du inte kan markera en färgad trådvit, dvs en färgad tråd kan inte göras en neutral.

Jag föredrar svart för leverans varm, röd för byte varm till lampa, gul för en uppsättning resenärer (de är utbytbara) och blå för en andra uppsättning resenärer.

Markera den svarta ledningen med RÖD tejp på var och en av de 14/2 sporerna på lampan. Det är nu en röd tråd.

På dina 14/3 kablar mellan switchboxar:

  • En kabel får trådfärger av gul, gul och röd. Ja, 2 ledningar med samma färg.

  • Den andra blir färger blå, blå, vit.

I den högra rutan sluter pigtail 2 av den svarta matningen. De går varje gång till den gemensamma (svarta skruven) på 3-vägs.

I den högra rutan är "resenär" -plintarna (mässingsskruvar) på 3-vägs: en 3-vägs blir båda gula ledningarna. Den andra 3-vägs får båda blåa ledningarna.

I den vänstra rutan blir en 3-vägs röd på sin vanliga skruv och båda gulorna på sina två resenärers skruvar (mässing). Att 3-vägs är klar.

Också i den vänstra rutan, landa båda blues på resenärskruvarna på andra 3-vägs.

Möt alla vita ledningar i båda lådorna.

Mutter båda röda trådarna ihop i högra rutan. Den rutan bör göras.

I den andra rutan danglar en röd tråd fortfarande och en 3-vägsskruv är oanvänd. Använd det för det.

Och vi är klara. Puh!

    
svaret ges 24.05.2018 15:16