Vad är fel med min iSi-sodavattenhon, och hur fixar jag det?

4

Jag är den glada ägaren till en sodavatten som jag har använt de senaste tre åren på nästan daglig basis för att göra mousserande vatten för allmänt bruk hemma. Det verkar vara den här modellen , men jag har förlorat handboken och det finns inte ett modellnummer på enhet som jag kan hitta.

De enda problem som jag har haft med det hittills beror på operatörsfel. Förra gången jag försökte fylla och ladda med en CO2-kapsel, släppte siffran omedelbart en kort spräng av kolsyrat vatten från doseringsmunstycket. När jag pressade avtryckaren, var vattnet dåligt kolsyrat och trickled ut mycket långsammare än normalt; förmodligen att den första sprängningen ventilerade mycket av gasen också.

Jag tänkte på att något var felaktigt, så jag tömde, demonterade, försökte ommonteras så att det inte fanns några luckor och fylldes på. Vid laddning: samma resultat, en första sprängning utan mig pressar avtryckaren, men den här tiden finns i diskbänken. Jag försökte kompensera genom att lägga till en andra CO2-laddare, då lade jag enheten i kylskåpet (låt det kyla i minst ett par timmar alltid verkar hjälpa till med bra karbonering).

Ett par timmar senare öppnade jag kylskåpet för att hitta en pöl av solbränna, äckligt utseende vatten. Det verkade ha läckt ut ur sifongen och när jag tog bort laddningsdyslocket kunde jag se små bubblor och en dricksvatten avluftning från laddningsmunstycket. Laddningsdysan själv verkar vara missfärgad (i sannhet såg jag det här innan men tänkte att det bara var mineraluppbyggnad och rengjord det så gott jag kunde) och det inre av plastlocket är också korroderat.

Som du kan se är huvuddelen av missfärgningen runt ett litet ventilationshål på sidan av laddmunstycket, och där laddaren möter det faktiska munstyckets intag. Innehållet i munstyckshuvudets inre leder mig till att tro att vissa avluftningar och vätskeutsläpp kan ha inträffat ett tag men det här är det första jag har märkt det och definitivt första gången det skapade en pöl i mitt kylskåp.

Jag har letat efter rekommendationer, men allt jag kan hitta på nätet är några icke-väldigt hjälpsamma allmänna tips om rengöring och uppmaningar till bara använda iSi-märket CO2-laddare. Jag gör inte; Jag köper min i bulk istället, men de är klassade för samma gasrenhet som iSi-versionerna och har samma design. Av 200+ har jag bara haft en som inte var tillräckligt trycksatt och inte helt urladdade, så jag litar på dem.

En aning om vad som kan orsaka omedelbar avluftning när jag laddar sifongen? Skulle en grundlig djuprengöring lösa problemet, och om så, hur skulle jag göra det? Finns det något underhåll som jag kan utföra, och borde utföra för att förhindra detta i framtiden? Eller är jag helt sladdad och behöver nya delar, eller värre, en helt ny sifon?

    
uppsättning logophobe 24.01.2015 19:36

1 svar

2

Jag är ganska säker på att du borde kunna få en "återuppbyggnadskit" med alla gummidelarna (och kanske några andra.) På grund av moderna handelsunderverk är det någon som gissar om du kanske skulle kunna hitta en komplett ny sifon till lägre kostnad. Om du har en begagnad butik eller ofta taggförsäljning kan du nästan säkert hitta en knappt används till lägre kostnad - många människor får dem och använder dem inte.

Det verkar som om huvudgasförseglingen vid laddningsporten är åtminstone skålen.

Instruktionerna om gruvan inkluderade komplett riva ner diagram så långt jag kommer ihåg - många saker oträsta för att exponera inards (som den stora spalten på den vita plastdelen.) Jag har inte aktivt använt det om några år, men jag minns inte processen är allt så svårt (men det var lite off-putting för att hitta de ackumulerade bitarna av metalltätningar som blåses in i mekanismen över tiden).

    
svaret ges 16.03.2015 15:57