How var kulor skjutna genom propellern i Focke Wulf 190?

32

Under andra världskriget fanns ett plan som heter Focke-Wulf Fw 190 . Den designades av en ingenjör som heter Kurt Tank .

Hur är det möjligt att Fw 190 brinner genom propellern från 4 olika platser som du kan se på bilden nedan? Det finns två maskinpistoler precis framför piloten och en på vardera sidan på vingen, nära planet av planet.

    
uppsättning marcello miorelli 01.09.2016 17:05

4 svar

24

Internet är otroligt. Jag hittade en PDF-fil i manualen för Fw-190 online-anslaget här . I det beskrivs komponenterna tillräckligt för att vara säker på att synkroniseringen i FW-190 uppnåddes elektriskt.

AllmännaarrangemangavbeväpningeniFw-190(bild käll ). Rören som sträcker sig till vingarkanonerna matar varm luft från motorn till ammunitionslådan för att hålla temperaturen över -35 °.

DetaljeradvyöverSicherungs-undVerteilerkastenSVK-2(brytareochdistributionsbox)för MG 151/20 i vingarrotet (bild källa ). Tydligen var vapnet elektriskt kontrollerat.

Wikipedia-sidan om pistolsynkronisering nämns redan att med bränningsgrader över 400 runda / minut blev mekanisk synkronisering otillförlitlig, och i slutet av WW I användes den första elektriska pistolsynkroniseringen av Siemens i LVG attackplanen och Aviatik använde sitt eget system. Den mycket högre avfyrningsgraden av WW II-vapen krävde elektrisk synkronisering, och endast några ryska fighters fortsatte att använda mekanisk synkronisering till och även bortom WW II.

    
svaret ges 02.09.2016 23:34
49

Obs! Se Peter Kämpfs svar för specifikt hur Fw 190 uppnådde detta elektroniskt

Detta svar är specifikt för hur detta uppnåddes via mekaniska medel i tidigare flygplan och inte specifikt för Fw 190.

Det kallas ett "Synkroniseringsverktyg" och det tillåter att pistolen bara brinner när bladet inte är framför cylindern.

Källa: Kaiserliches Patentampt / Franz Schneider - Patentskrift nr 276396, 1913 Första publicerad i Flugsport "(1914) och på många ställen sedan Public Domain,

[From Wikipedia] Interestingly, the linkage between the propeller and the gun is achieved with a spinning drive shaft rather than a reciprocating rod. The impulses needed to operate the trigger, or in this case to prevent the trigger from operating, were produced by a cam wheel with two lobes at 180° apart situated at the gun itself, since the gun is interrupted by both blades of the propeller.

Dessa har funnits sedan 1920, långt före det flygplan du nämner i ditt ursprungliga inlägg.

Den på Fokker (inte Focke-Wulff, men fortfarande tysk) skiljer sig lite från patentbilden ovan:

Källa: Genom Gsl - Version med engelsk text på bilden: Interrupter_gear_diagram.png, Public Domain

Men inte väsentligt är grundtanken att utlösningsmekanismen följer en kamlobe som är knuten till propellerns axel. När kamloben snurrar, får utlösaren bara skjuta pistolen när propellern inte är "i vägen".

Se Wikipedia-artikel om synkroniseringsverktyget för mer information.

    
svaret ges 01.09.2016 17:13
6

Sedan WWI fanns en enhet som heter Synkroniseringsverktyg som skjutit upp pistolen så att den inte skulle träffa planetens propeller.

    
svaret ges 01.09.2016 17:14
4

Jag ser inte ut att hitta referensen, men synkroniseringsutrustningen användes inte i första hand med framspolningspistolen. Uppfinnaren av den framåtriktade pistolen hade stålplattor monterade på sina propellrar för att avböja den enstaka rundan som kunde slå stödet. Detta var tillfredsställande ända fram tills han fick sitt sparkskott av. Det var då synkroniseringssystemen sökdes.

    
svaret ges 02.09.2016 03:45