Finns det ett sätt att dela en dubbelplugg i två separata?

0

Beklagar, jag vet inte mycket om el, så min terminologi är avstängd.

Jag har den dubbla väggpluggen som jag vill dela upp i två separata. Jag trodde att de två para trådarna bara kör ström till sina respektive uttag. Men jag försökte koppla bort dem och anslut sedan till två singlar och inte bara det fungerade inte, men hälften av andra pluggar i rummet slutade fungera. Så det är klart lite mer sofistikerat än jag trodde.

Tyvärr, på grund av hur studs är placerade (befintlig vägg med plåtar redan på), kommer jag inte att kunna flytta de två separat eller ens springa ytterligare ledningar.

Finns det något sätt att dela upp det i två utan extra kablar?

    
uppsättning Nikita G. 13.03.2017 01:18

1 svar

1

Du kan märka metallflikar mellan topp- och bottenskruven på varje sida av uttaget. Dessa korta de övre och nedre uttagen tillsammans. En uppsättning svartvita ledningar ger ström till båda uttag medan den andra uppsättningen av ledningar fortsätter till andra uttag. Detta varför, när du kopplade bort den andra uppsättningen ledningar, slutade andra försäljningsställen att fungera. Den ursprungliga installatören använde själva uttaget som en växel mellan uppsättningarna av ledningar.

I de fall där de två uttagen drivs separat (vanligtvis när en styrs av en omkopplare), bryts dessa flikar för att isolera de två uttagen.

Om du vill dela matningen till ett nytt uttag, skulle det vara att ansluta de nya ledningarna till skruvarna på uttaget. På detta sätt fungerar utloppet som en hoppare mellan alla tre uppsättningarna.

Men jag noterar att medan "back-stab" -anslutningarna till uttaget är lagliga, använder många elektriker inte dem och litar inte på dem. Det bättre sättet är att ta bort ledningarna från bakstyckena och anslut de två svarta trådarna, tillsammans med den nya svarta ledningen och en kort ledningslängd (en grisjacka) med en riktigt stor trådmutter. Anslut sedan grisstången till utloppsskruven. Gör detsamma för de vita trådarna.

Slutligen måste jag påpeka att det är väldigt farligt att arbeta med nätspänning. Du har redan medgett att du har begränsad kunskap om fältet. Spänningen du arbetar med kan enkelt döda dig. Att inte ansluta ledningarna bra kan också orsaka en dålig anslutning som senare kan värma upp och orsaka brand! Jag rekommenderar starkt att du hittar en elektriker eller så minst och erfaren handyman att göra jobbet!

    
svaret ges 13.03.2017 07:39