Är det OK att marinera kyckling och fläsk tillsammans?

8

Jag vill bara minimera rätter som tagits till en BBQ - marinerande fläskkotletter i en citron / ört / olivolja baste tillsammans med några kycklingspettar. Finns det något att oroa sig för med trichonos när man förbereder fläsk i samma maträtt med andra kött vid rumstemperatur? Jag kan inte föreställa mig att det är ett problem, men du vet aldrig ...

    
uppsättning hobs 20.12.2011 09:34

5 svar

12

Oroa dig inte för att fläsken förorenar kycklingen, utan snarare vice versa. En bra tumregel med kyckling är att behandla den som en biohazardius-förorening. För att det är. Salmonella finns i kycklingkött, till skillnad från andra kött där du bara hittar mikrober på ytan. Din marinaden verkar inte särskilt oskadlig för patogen tillväxt, så korsförorening skulle vara en nontrivial oro. Okej, om du övercook dina fläskkotletter som vissa insisterar på att göra, borde det inte vara mycket av en oro. Men kan också vara säker och dela marinaden mellan två ziploc-väskor. Det är en liten insats för att mildra risken.

    
svaret ges 20.12.2011 13:51
2

Jag skulle inte oroa mig för trichinos. Under åren 1997-2001 fanns 21 svinrelaterade incidenter i hela USA - så bara 5-6 fall per år.

länk

    
svaret ges 20.12.2011 12:14
2

Jag tillbringade några minuter Googling detta och det verkar som om de flesta av de inlägg som jag läste som rådde mot det var mer "bättre säkra än ursäkta" typsvar än vad som var baserat på experimentella data. Dessutom har din specifika marinade citronsaft, vilket gör det svårare för bakterier att växa.

Jag tycker personligen att du är säker ... men jag vill att du ska ompröva vad du tar med dig. Om du ska grilla kyckling och fläsk marinerad i exakt samma sak, kommer de inte att smaka ganska mycket lika? Det verkar inte värt att ens få den andra typen kött för smak / sortavlönen. Det skulle vara som att köpa BBQ Lays och BBQ Pringles tillsammans.

    
svaret ges 20.12.2011 12:37
0

Jag marinerar alltid kött i en plast ziploc väska. Rengöringen är enkel och du kan klämma ut det mesta av luften, så köttet är väl belagt med en mindre mängd marinaden. Jag skulle inte blanda köttet eftersom smakerna borde vara separata.

    
svaret ges 29.12.2011 00:33
0

Om du inte vill använda blixtlås påsar, använd två olika behållare. Blanda inte fjäderfä med fläsk.

    
svaret ges 09.12.2016 20:11