Är det acceptabelt att lämna USA på 90: e dagen för vistelsen?

4

Jag har en giltig ESTA.

Om mitt viseringsbefrielse 90 dagar slutar den 1 augusti och jag har en biljett som lämnar USA samma dag, skulle det vara bra eller ska jag köpa en biljett en dag tidigare?

    
uppsättning Ilona 09.07.2014 18:33

3 svar

8

Tekniskt är din status giltig till slutet av dagen på datumet stämplat i ditt pass - i så fall skulle det vara 11:59 lokal tid den 1 augusti. Så länge du lämnar landet före den tiden är du okej.

Men du måste vara mycket försiktig. USA är mycket oförsonlig när det gäller att överstiga din visum och överstiga även 1 dag (även om det bara är 12:01 på 2: a!) Kommer du att kunna komma in i USA med Visa Waiver Programmet någonsin igen, och Du kommer att kräva visum för framtida poster.

Det spelar ingen roll varför du överskridit. Ditt flyg är försenat några timmar på att trycka på det efter midnatt, eller om ditt flyg är avbrutet på grund av vädret och att flyga ut nästa dag är INTE giltiga ursäkter för översteg.

Förenta staterna har ingen fysisk invandring när de lämnar landet på de flesta platser (inklusive flygplatser och många gränsövergångar), så även det faktum att du redan är på flygplatsen kommer inte nödvändigtvis att vara tillräckligt med att ha "vänster" landet.

Så det korta svaret är att om allt går bra, så är du bra och juridisk. Men om vädret är dåligt och ditt flyg är avbrutet, kan du hitta dig i en smärtsvärld. Den normala rekommendationen skulle vara att planera att inte stanna mer än cirka 88 dagar, men det är lite sent för det om du inte bestämmer dig för att ändra ditt returflyg.

    
svaret ges 09.07.2014 23:38
1

Du måste resa före midnatt den 1 augusti. Det beror på att den 2: e din status är ogiltig, inte den första.

Jag skulle dock inte klippa det för nära.

    
svaret ges 09.07.2014 20:15
1

Din visum är giltig under 90 dagar. Därför kan du stanna upp till en minut före slutet av de 90 dagarna.

Du har inte angett vilken typ av biljett du har, så ...

Om du flyger ut, är det lätt att du passerar invandring och kan göra det i tid, oavsett om ditt flyg lämnar i tid.

Men om du åker med buss till Kanada eller Mexiko måste du vara medveten om att din buss kan lämna Seattle, klockan 11.00, men du kommer inte att korsa gränsen till Kanada förrän efter midnatt. Även en 9 pm buss kan slå trafik eller på annat sätt försenas. I det här fallet ( som jag sett har hänt någon annanstans ) har du tekniskt överskridits och kan bli straffet.

Så det är bäst att om möjligt ge dig en buffert och gå ut innan 90 dagar slutar, men du har rätt att använda dem alla, om inte annat sagt av USA är sagt.

    
svaret ges 09.07.2014 23:10