How kan mordvapnet i The Sign of Three eventuellt fungera?

23

I Tecknet på Tre lär vi oss om ett mord och ett försök att morda där angriparen hade gömt ett extremt skarpt blad på insidan av ett bälte. Bladet är så skarpt att offret inte märker det resulterande såret och blöder inte förrän bältet är avlägsnat, vid vilken tid han exsanguinates.

När det gäller det första offret, varför började han blöda i duschen, och inte när han disrobed? Ska vi förstå att han inte tog sitt bälte av tills han redan var i duschen?

    
uppsättning Michael Stern 13.02.2014 16:28

4 svar

19

Deltagaren dömde inte inuti bältet. Han klev offret med den skarpa kniven och på grund av tätheten i muskeloffret inser inte såret tills det började blöda.

Om du tittar noga kan du märka att Bainbridge ansikte var blekt innan du gick till duschen. Så vi kan anta att intern blödning hade börjat. När han tog bort bältet började blödning långsamt. Han kom precis ut ur en lång över en timmes vakthållare utan några muskeltraktor. Sålunda känner inte externa skador. Även om du står i en timme kommer du inte att känna vissa saker.

Ja Han hade tagit bort bältet innan han gick in i duschen men kanske han hade inte tagit bort den inre skjortan. Så han kan inte se blodet.

    
svaret ges 13.02.2014 21:06
18

Mordförsöket i Sign of Three har vissa likheter med den verkliga mord på Kejsarinnan Elisabeth of Austria , som stakkades med ett mycket tunt blad.

Because of the sharpness and thinness of the file the wound was very narrow and, due to pressure from Elisabeth's extremely tight corseting, the hemorrhage of blood into the pericardial sac around the heart was slowed to mere drops. Until this sac filled, the beating of her heart was not impeded, which is why Elisabeth had been able to walk from the site of the assault and up the boat’s boarding ramp. Had the weapon not been removed, she would have lived a while longer, as it would have acted like a plug to stop the bleeding.

Så kanske det inte är så absurt som det ser ut.

    
svaret ges 14.02.2014 00:04
1

Deltafibrer (aka långsamma smärtfibrer) bär känslor av tryck, smärta och kyla om jag minns rätt. Applicerat tryck kan "crowd out" långsam smärta ledning. Vad är den första åtgärden du tar efter att du har tappat tån? Du gnuggar den. Det är samma metod som kiropraktorer använder med "manipuleringar" väldigt sällan, allting är faktiskt "manipulerat" men snarare ett snabbt applicerat tryck uppträder vid skadans webbplats som gör den ovan nämnda små utpressningen, men relevant. Den som har upplevt allvarliga ryggsmärtor kan intyga en nästan mirakulös upplösning av smärta. Termen "Gate-teorin om smärta", medan nerver kan förmedla flera signaler på en gång, behandlar vi dem singulärt, vilket betyder "porten" eller din behandling av sensoriska data har blivit förvirrad vid porten.

Applicera det här trycket på ett stiftsår och du kommer sannolikt att få samma resultat. Tyvärr har dina fasta smärtfibrer stor och väl myelinerad (tänk på en stor och välisolerad rörledning) en egen specifik väg som är svår att ockludera. Sålunda kan offret ha känt den första skarpa staven av dolkens smärta, men skulle ha sparats (och så förknippas offerets uppfattning om händelsen) den tråkiga värkande smärtan som normalt skulle följa den initiala skarpa sköljningen av smärta. Hade vakten vunnit kort (om än de är troligen utbildade att inte, men fysiologi är en tik) skulle det ha gjort hela händelsen mer trovärdig. Med detta sagt är det mycket möjligt att vakten kunde ha stått i ytterligare en timme med trycksignalerna från hans bälte, vilket ockluderade de tråkiga smärtsignaler som troligen var närvarande, men inte mottagna så att säga.

Det finns också bevis - det här är lite tangentiellt men igen relevant - att vi tenderar att få de signaler vi känner till snarare än de vi inte är, varelser av komfort och vana vi är. Dvs. vakten var ganska bekant med bältets tryckpåverkan medan han var på tjänst - det är vettigt för honom - därför slås de tråkiga smärtsignalerna på 2 olika fronter: 1. En riktig fysiologisk mekanism och 2. Hans egna sinnen hårda ledningar att gravitera mot välbekanta känslor snarare än främmande.

    
svaret ges 19.08.2015 03:51
0

Ja, det är löjligt. Jag tror inte heller att bladet var dolt på bältets insida men att mördaren klev genom bältet med den "väldigt vassa kniven"

Jag håller också med om att mordoffret inte skulle ha slått på duschen och sedan dis-robed.

Jag är inte heller säker på att om denna mordteknik hade fungerat så skulle han ha dött så fort.

    
svaret ges 13.02.2014 16:40