Visa för resor genom Österrike, Slovakien och Tjeckien?

0

Jag kommer att flyga till Österrike, sedan köra till Slovakien och Tjeckien. Jag är inte en medborgare från EU eller USA. Jag kommer att flyga ut och tillbaka till JFK (indiskt pass med en giltig amerikanska visum).

Behöver jag en Schengenvisum för denna resa? Vilken ambassad ska jag ansöka om eller behöver jag anmäla / meddela ambassaderna i alla tre länderna?

    
uppsättning Quest Monger 28.12.2017 00:02

2 svar

3

Resa till Schengenområdet kräver visum såvida inte du är medborgare från en nation som har rätt till visumfri inträde ( Österrikisk lista här ), eller du kvalificerar dig för olika reseregler på något annat sätt. Om du behöver visum:

  • USA bostadsort gör visum mer sannolikt eftersom du redan bor i ett industrialiserat land. Det finns relativt få illegala invandrare från USA till Europa, och européerna oroar sig inte mycket om dem.
  • Ett giltigt amerikanskt visum gör visum något mer sannolikt eftersom du redan har blivit utsatt av ett relativt strängt land och för att du skulle få möjlighet att överstiga i USA i stället för Europa . Det gör det mindre troligt att du blir en olaglig invandrare i Europa.

Om du behöver visum måste du bara ansöka om en gång. Du ansöker på huvuddestinationen av din resa. Vanligtvis är det landet där du kommer att stanna längst.

    
svaret ges 28.12.2017 07:01
1

Ja, du behöver en Schengenvisum.

Jag känner för det sättet att du har skrivit din fråga att du har missförstått vad Schengen är. "Schengenvisum" är som "USA-visum", inte som "turistvisum". Schengenzonen har bestämt att de ska utfärda viseringar kollektivt, i stället för att varje land utfärdar sina egna visum. Det finns inte längre något sådant som en österrikisk visum, slovakisk visum eller tjeckisk visum: någon som reser till något av dessa länder (och 23 andra) som kräver visum kräver en schengenvisum. (Analogt finns det ingen sådan sak som en Massachusetts-visum: någon som vill resa dit och vem behöver visum behöver få en amerikansk visum.)

    
svaret ges 28.12.2017 18:12