How ska jag dekorera en spansk Epiphany tårta?

1

Jag bor i Spanien, men är en Brit, den 6 januari är det verkligen inte högt på min lista över helgdagar - men vad heck!

I kväll har jag några spanska vänner kommit över, så jag har gjort lite buffé, lagt ner lite alkohol och vill göra den kaka som alla tycks tycka är obligatorisk för Epiphany - hjälp!

Jag har en hel rad idéer framför mig, den grundläggande kakan är inte frågan, det är dekorationen och någon betydelse för dekorationen - jag vill verkligen inte förolämpa någon ...

    
uppsättning dougal 5.0.0 05.01.2017 13:31

1 svar

3

Om du gör en google bildsökning för roscón de reyes (spanska stavning) hittar du dem vanligtvis dekorerad med kandad frukt, antingen bara röd (glacé körsbär), röd och grön eller röd, grön och orange. Källorna varierar, huruvida frukten ska stå för juvelerna, de tre vise männen har tagit till Bethlehem eller för juvelerna på en krona i sig. Grovt socker och hakade mandlar är också ganska frekventa. Sammanfattningsvis verkar det mycket olika layouter och dekorationer, så jag tror att om du något håller fast vid "(alternerande typer av) kandad frukt ordnad ovanpå", är du bra att gå.

Om du har lite perfektionär attityd, kom ihåg att den traditionella inredningen kan variera från region till region, även från familj till familj. Medan jag personligen tror att dina vänner förmodligen redan är djupt rörda av din gest (annars skulle jag ha dem ta kakan), om du vill ha inspiration, föreslår jag att du tar en promenad och kolla fönstret visar dina lokala bagerier - de har vad som anses vara "rätt" -versionen på din plats.

    
svaret ges 05.01.2017 16:01