How hittar Obi-Wan om imperiet i tid för att nämna det i hans varning?

4

I Revenge of the Sith är det en plotpunkt att Obi-Wan och Yoda ändrar Jedi-templets budskap samtidigt som Padme och Bail lär sig om bildandet av imperiet:

The PILOT pushes some buttons. MAS AMEDDA appears on screen.

MAS AMEDDA: Senator Organa . . . the Supreme Chancellor of the Republic requests your presence at a special session of Congress.

BAIL ORGANA: Tell the Chancellor I will be there.

MAS AMEDDA: Very well. He will be expecting you.

MAS AMEDDA's image disappears from the screen.

BAIL ORGANA: It could be a trap.

OBI-WAN: No, I don't think so. The Chancellor will not be able to control the thousands of star systems without keeping the Senate intact.

YODA: If a special session of Congress there is, easier for us to enter the Jedi Temple it will be.

På grundval av denna utbyte och skärningarna som ses i själva filmen, förklarar kejsaren sin avsikt att skapa riket till senaten ungefär samtidigt med Obi-Wan och Yodas resa till Jedi-templet. Senare visar Rebels en holokron som innehåller Obi-Wans överskrivna version av templets varningsmeddelande:

OBI-WAN: This is Master Obi-Wan Kenobi. I regret to report that both our Jedi Order and the Republic have fallen, with the dark shadow of the Empire rising to take their place. [...]

Hur kände Obi-Wan om imperiet om han spelade in meddelandet samtidigt som alla andra fick reda på det på annat håll?

EDIT: Enligt utgåva 2 av Kanan: The Last Padawan ser det ut som om det verkligen är samma budskap - det vill säga det vi ser i Rebels är samma som spelas in under händelserna i RotS.

    
uppsättning Milo P 11.05.2015 07:18

3 svar

6

Såvitt jag vet finns det inget tydligt svar på detta.

I A New Dawn -sagan står det att Obi-Wans budskap är:

THIS IS OBI-WAN KENOBI
REPUBLIC FORCES HAVE BEEN TURNED AGAINST THE JEDI
AVOID CORUSCANT, AVOID DETECTION
STAY STRONG
MAY THE FORCE BE WITH YOU

Både En ny daggry och Star Wars Rebels är kanon men de är motsatta. Vi kan tänka oss att Rebels -meddelandet spelades in senare ...

    
svaret ges 11.05.2015 11:05
5

Jag tror inte att de två sakerna är desamma.

Beacon verkar vara ett litet textbaserat meddelande, det var ursprungligen avsett att få Jedi att komma till Coruscant.

Objektet i Rebels är en holocron med en holografisk inspelning av Obi-Wan. Det finns mycket lite i Disney-kanonen för Obi-Wan mellan episod III och IV, så vi vet inte ens när det kunde ha spelats in och hur Kanan fick tag i det.

    
svaret ges 11.05.2015 17:14
2

Om du är villig att acceptera delar av Legends som "Relevant until overwritten", som jag känner mig personligen är rättvis - särskilt för Old Republic-eran - är uppkomsten av Sith nästan oundvikligen följt av etableringen av ett imperium.

Notera att hans budskap inte säger att Empire har redan ersatt Republiken, men att det är "Rising to take its place", vilket jag ser som en viktig skillnad.

Ojämnt av Jedi och kontroll över hela republiken är det helt rimligt för Yoda och Obi Wan att dra slutsatsen att Sidious kommer att försöka höja ett imperium - det är bara den utomordentligt kraftfulla Sith med ingen annan kör ambition gör . Så medan jag kanske läser lite för mycket in i formuleringen, verkar det som om holokronmeddelandet säger "Brace yourself, ett imperium kommer" och det säger definitivt inte att "jag har just upptäckt att det galaktiska imperiet existerar".

    
svaret ges 12.05.2015 14:39