Did jag förstör mina badrumsvattenkran under avkalkning?

3

Jag ville avkalka min badrumsvattenkran (för att ta duschar), så jag lägger lite ättika på en vävnad och lägger den på kranen.

Jag lämnade den i 7-8 timmar och när jag vaknar ser min kran ut så här:

Det har faktiskt blivit avkalat, men notera hur färgen har försvunnit på den högra sidan som styr det kalla vattnet. Hur är det möjligt att ättika kan göra det? Jag tror att den är gjord av krom, trodde jag att ättika skulle vara bra för det?

    
uppsättning BillyJean 03.03.2015 08:11

3 svar

2

Jag är ingen expert på detta ämne, men jag gör rent metaller ofta. Jag kan bara säga vad jag skulle försöka. För det mesta är svaret bara att polera och rengöra manuellt.

Från vad jag kan se har du relativt hårt vatten, och du försökte rengöra mineralfyndigheter från kranen. Vinägerna var den korrekta applikationen, men du är kvar med lite kvarvarande mineralavfall som inte avlägsnades av surtvätt (ättika)

Jag försöker nu att rengöra de överskjutande insättningarna manuellt. vad du inte vill göra är att skada kromytan så att du inte klarar av någon sandpapper eller grova dynor, du bör bara använda svamp eller trasa. Rekommenderas också att använda någon tandkräm som din slipande tillsats, det kommer att ha tillräckligt med korn för att få kromen ren.

Försök hitta en lång tunn tygduk, sätt en torka tandkräm och linda tyget runt springen och dra sedan båda ändarna en i taget för att göra en diy polisher. Om du kan få en person att "skaka" tyget (dragdragning) medan du använder baksidan av en sked för att trycka på tyget hårdare mot kranen (vid en punkt) får du en riktigt bra polsk handling.

    
svaret ges 03.03.2015 09:20
2

Först och främst är verkliga "krom" ytor faktiskt nickel. För det andra är det inte en nickelfinish, det är någon form av plast eller billig metallkonstruerad för att se ut som nickel. Buffing med scotch brite kan göra färgen mer likformig, men spegelns utseende är förmodligen borta för alltid.

    
svaret ges 03.03.2015 18:20
2

Jag tror att du har en "krom" film över kranen. Det ser ut att filmen har korroderat dåligt. Jag har fasta duschhuvuden med autokroppsprimer (sprayfärg), sprayfärg för finishen, och sedan en glansfracka. Detta berörs mycket, men du kan försöka måla det, men ersättning är förmodligen det bästa alternativet - och köpa aldrig några armaturer som inte är en solid metall.

    
svaret ges 03.03.2015 18:38