Dipssås för shabu-shabu

5

Jag är på Hilton i Narita, och jag har just kommit tillbaka från en underbar måltid av Shabu-shabu . En av doppsåserna ansågs vara sojasås, men det hade en härlig söt slags smak för det, så det var klart mer än bara vanlig shoyu. Det kom med gröna lökar och något rosa som ansågs vara kryddigt att blanda in i det. Vad skulle det ha varit i det? Är det något jag kan återskapa hemma?

    
uppsättning Yamikuronue 29.03.2014 13:46

1 svar

5

Det finns ett antal eller stilar av sojasås som används i japansk mat. Saishikomi shoyu beskrivs ibland som söt jämfört med vanlig Koikuchi shoyu. Dessutom finns sojabaserade såser tillgängliga i USA som har tillsatt ingredienser som majssirap eller MSG för att förbättra specifika smaker.

Kikkoman gör en "förstärkt" sojasås som de kallar Amakuchi shoyu som är sötad med majssirap, samt ett annat samtal Umukuchi shoyu som har lagt till MSG för smak. Teriyaki såser, speciellt de som används för marinaden, kan vara lika flytande som standard sojasås och sötas med socker eller majssirap.

En traditionell doppsås för shabu shabu är en blandning av shoyu, dashi och mirin 1: 1: 1, reducerad med 1/3 med risättika tillsatt till smak. Om du ville ha det ännu sötare, kan du bara tillsätta socker till smak när det har minskat.

    
svaret ges 29.03.2014 18:09