Varför finns det ingen kamp taktik bland grupper av trollkarlar eller häxor?

51

I Harry Potter delas all magisk-användare-till-magisk-användarbekämpning upp i en enda kamp, som här:

                             

Dueller mellan en person och mer än en motståndare existerar, till exempel Granger, Lovegood och Weasley vs Lestrange , men alla tre studenter fokuserar på att skjuta sina egna attacker på Lestrange och inte samarbeta i deras attack eller försvar. En av dem kan använda Shield Charm (förmodligen Granger, för att hon är den starkaste), medan de andra fokuserade på att attackera Lestrange.

Ett annat exempel på möjligheten att använda grupptaktik är detta: Om i Battle of Hogwarts, Death Eaters skulle få några av deras nummer distrahera huvuddelen av försvarare, medan resten fokuserar sina Avada Kedavra eld på en person, vilket gör det omöjligt för dem att undvika för länge och döda dem (relativt snabbt). Efter att en fiendekämpare dödades skulle huvudstyrkan gå vidare till nästa, tills fiendens styrka förstördes.

Även enkla taktik, som volley-firing stavar i en grupp av fiender, kan stunna, oförhindra eller till och med döda (i fallet med Avada Kedavra) stora delar av fiendens kraft, vilket ger attackerna en fördel i kampen och eventuellt säkra en seger över en större kraft.

Finns det någon form av stigma mot små-taktik i trollkarlen? Om inte, varför har ingen tänkt på dem eller använt dem? Jag tror att det skulle ge en stor fördel för dem som använde sagda taktik, precis som romarna prioriterade att slåss som en enhet, medan de barbariska fiender som de mötte liknade att duell en-mot-en och historien berättar att de som kämpade som en enhet förstörde sina motståndare.

    
uppsättning Count Dooku 31.01.2017 17:50

7 svar

66

För det mesta är de inte utbildade fighters.

De flesta är studenter, lärare eller föräldrar.

Dödsätarna verkar inte vara organiserade på det sättet heller, de verkar vara individer med egna mål & sätt att hantera saker. De slog mig aldrig som lagspelare, mer benägna att slå dig i ryggen än att försvara det.

Den enda gruppen som kan ha någon form av träning i det avseendet är Aurorsna, eftersom deras jobb är att hantera mörka magiska användare.

Dumbledores armé har kanske i slutändan kommit fram till några taktik som du beskriver, men under den relativt korta tidsperioden hade de bara en chans att lära sig användbara stavningar, inte hur man använder dem i grupper till komplettera varandra.

    
svaret ges 31.01.2017 17:55
50

En viss nivå av taktik används .

I Brännkroppen använder Aurors Apparate runt Harry, Ron och Hermione alla de fantastiska stavarna i deras riktning. Eftersom en sådan manövrering tydligt skulle behöva planeras skulle jag kalla det här en taktik.

Också, inte riktigt trollkarlskamp, men draken tamers i Fire of Fire samordnar sina Stunning spells för att ta ner en väldigt olycklig drake.

Utan det är @ CearonO'Flynns svar ganska rimligt, eftersom de flesta stridsämnen som ses i böckerna helt enkelt inte är utbildade för organiserad kamp. Aurorerna är troligen närmast en militär i Storbritanniens magiska värld.

    
svaret ges 31.01.2017 18:25
20

Dessa människor är inte soldater

Små enhetstaktik tar månader att lära sig och år att behärska och de är starkt beroende av individuell disciplin under brand, en kommandokedja och kompetent ledarskap. Alla dessa saknas bland studenter, tjänstemän, lärare och hemmakare.

Faktum är att unionens armé som marscherade på Bull Run / Manassas Junction visste inte hur man skulle marschera än mindre slåss:

McDowell had hoped to have his army at Centreville by 17 July, but the troops, unaccustomed to marching, moved in starts and stops. Along the route soldiers often broke ranks to wander off to pick apples or blackberries or to get water, regardless of the orders of their officers to remain in ranks.

På samma sätt har den senaste analysen av Somme Slaget ( Bloody Victory , William Philpott, 2009) tillskrivit de massiva brittiska offren delvis, att Kitcheners volontärer oerfarenhet och oförmåga att utföra små enhetstaktik: 1916 var många av de lilla eliten BEF döda eller invaliderade och i alla händelser var de nu en liten del av armén, varav majoriteten var soldater under 18 månader.

    
svaret ges 01.02.2017 02:25
5

Observera att medan jag har lyssnat på böckerna många gånger, läste jag dem inte många gånger, därför kan jag misspell charms och stava.

Det finns några saker att notera.

 • En sköldstjärna (som Protego) visas för att skapa en barriär mellan två personer. Detta visas tydligt i Deathly Hallows när Ron lämnar Harry och Hermione, och när Ron återvänder. I dessa fall är två personer på ena sidan av skölden och en på den andra. Det verkar som om det inte är som en tvåvägsspegel där man kan skjuta en stavning genom ena sidan samtidigt som den skyddas från stavning i andra riktningen. Av den anledningen skulle kasta en sköld charm och kämpa bakom det skicka stavar ricocheting tillbaka på dig!

 • Det finns inget omnämnande av guider av trollkarlar i böckerna. Det finns en magisk brottsbekämpning, av vilken aurörer är en del, men någon omtalning om "arméer" nämns som arméer av inferi, eller när Luna nämner att Fudge har en armé av heliopater. Om detta är en anledning varför det inte skulle finnas taktik, kan jag inte säga. Uppdelningen av fiender visas tydligt i en god och ond mening ... Trollkarlarna kämpar för mörka trollkarlar, och inte som sådana brittiska trollkarlar vs tyska trollkarlar. Det finns också det faktum att det begränsade antalet trollkarlar, och deras skillnad i färdigheter och befogenheter. I Firebullet finns en samling på 100.000 trollkarlar för Quidditch World Cup. Men vi kan notera att det bara finns 5 Gryffindor-pojkar i Harry's år. Om vi extrapolerar från det för att föreslå att det finns ungefär 5 pojkar och 5 tjejer i varje hus för varje år, än vi kan konstatera att det finns ungefär 40 trollkarlar varje år på Hogwarts. Detta skulle inte vara hela den brittiska trollkarlens hela butik för varje år, som Lupin säger i The Doodly Hallows att närvaro vid Hogwarts inte är obligatorisk, men nästan alla trollkarlar går till Hogwarts (vi kan utesluta att trollkarlar verkar vara lever längre än muggles, och behåller sin fysiska styrka längre, för en annan tid). Således, med det begränsade antalet trollkarlar och den allmänna uppdelningen av trollkarlarna i gott mot ondskan och inte armé mot armé, verkar taktiken ha utvecklats för att bekämpa mörka individer snarare än mörka arméer.

 • Det finns faktiskt tider i boken som Harry personligen skickar stavar till människor som kämpar andra ... inom slaget vid Mysteriet och Slaget vid Hogwarts.

 • Den här sista delen är oftast gissning, men jag tror att arten av trollkampen tycks låna sig mer till dueller. Krig strider inte i öppna fält, som muggle krig av gammal, så flankerande och pincer rörelser skulle inte vara tillgängliga. Däremot tror jag att avledningstekniker ofta skulle användas i trollkampar.

 • svaret ges 31.01.2017 20:57
  3

  Jag vet att du accepterade ett svar, men jag ville påpeka att hela denna historia händer i England, en nation med 53 miljoner människor. För referens, Chicago storstadsområdet på 53 miljoner människor. I kontrast är befolkningen i Los Angeles Metro Area, Chicago Metro Area och New York Metro Area cirka 43 miljoner människor.

  Den trollkarlska gemenskapen är en liten andel av denna befolkning, liten nog för att komma undan uppsägning över hela världen. Extrapolering från storleken på Hogwarts, det finns kanske 10 000 totala trollkarlar i England och 1 miljon över hela världen.

  Det finns Aurors, som uppträder mycket som Polis / Detektiver / Special Forces, men förutom att det antas att få guider är stridsutbildade och härdade. Death Eaters är mycket som mafia, extremt farlig och skrämmande, men slår av skuggorna.

  Förmodligen är ingen riktigt utbildad för storskaliga strider. De verkar veta tillräckligt med försvar för att hålla sig levande i världen över huvud taget, men de flesta slagsmål verkar vara en-till-en-dueller i hela böckerna. Vi ser några bevis på att män och fruar kämpar sida vid sida, men totalt sett är de flesta slagsmål inte väl samordnade. Förmodligen, med det fåtalet antal guider som spreds över England, skulle de välja en mer militär / hembrödstyp för försvar.

  Det verkade finnas ett stort antal mörka varelser vid det sista slaget, med Hogwarts väggar som arbetar i studenternas tjänst. Kom ihåg att något som bara 1-2 tredjedelar av skolan kämpade, tillsammans med Phoenix-ordningen, lärarna, och den som annars kunde bli uppmanad på ett ögonblick med varsel.

  Så att svara på frågan är det inte så många trollkarlar, och de som kämpar är inte väl kända i kamptaktik. Kampen visar sig också vara hektisk, med olika grupper som använder olika strategier. Om jag minns rätt, hade dödsätarna praktiskt taget vunnit när Harry glidde bort och orsakade en kedja av händelser som dödade Voldemort.

      
  svaret ges 01.02.2017 20:45
  2

  De flesta stavningarna som Hogwarts-studenter lär sig kan delas in i tre kategorier i strid: Defensive hexes för användning mot Dark Arts, som Protego och Expelliarmus, charmar som är användbara både för mig själv (bubbelhuvuds charm) och miljö (Aguamenti), och några icke-allvarliga jinxes.

  Gyllene trioen är ofta ganska kreativa med charmar - även i sitt första år brukade de en trollklubb mot sin ägare. Men mot en armé? Utan allvarliga förbannelser (Sectumsempra, de oförlåtna förbannelserna), är det enda alternativet att använda mot-hexes och hexes på ett duellliknande sätt eller använd charm på ett kreativt sätt, så att trollkarlen kastar dem ut i det öppna i koncentrationen.

  Avancerad taktik är svår att dra av i värmen i ögonblicket, och de flesta striderna har få punkter på omslaget och mycket snabb gjutning - föreställ dig ett krigsfel i den situationen och det är lätt att se varför duellmodellen används så mycket. Bra taktik kommer att existera - använd Aguamenti för att slå en grupp motståndare av sina fötter, vilket ger gott om tid att slå ut - men de flesta elever och lärare skulle inte kunna enkelt samordna något så avancerat som det.

      
  svaret ges 01.02.2017 21:10
  2

  Det finns några exempel där taktik användes

  • Slaget vid Hogwarts i Dödligt Hallows

   But he broke off as Kingsley had stepped forward on the raised platform to address those who had remained behind.

   "We've only got half an half an hour until midnight, so we need to act fast. A battle plan has been agreed between the teachers of Hogwarts and the Order of the Phoenix. Professors Flitwick, Sprout, and McGonagall are going to take groups of fighters up to the three highest towers — Ravenclaw, Astronomy, and Gryffindor — where they'll have a good overview, excellent positions from which to work spells. Meanwhile Remus" — he indicated Lupin — "Arthur" - he pointed toward Mr. Weasley, sitting at the Gryffindor table — "and I will take groups into the grounds. We'll need somebody to organize defense of the entrances or the passageways into the school —"

   "Sounds like a job for us," called Fred, indicating himself and George, and Kingsley nodded his approval.

   "All right, leaders up here and we'll divide up the troops!"

  • Slaget vid ministeriet i Phoenix-ordningen

   Footsteps and shouts echoed from behind the door they had just sealed. Harry put his ear close to the door to listen and heard Lucius Malfoy roar: "Leave Nott, leave him, I say, the Dark Lord will not care for Nott's injuries as much as losing that prophecy — Jugson, come back here, we need to organize! We'll split into pairs and search, and don’t forget, be gentle with Potter until we've got the prophecy, you can kill the others if necessary — Bellatrix, Rodolphus, you take the left, Crabbe, Rabastan, go right — Jugson, Dolohov, the door straight ahead — Macnair and Avery, through here — Rookwood, over there — Mulciber, come with me!"

  svaret ges 12.12.2018 03:29