Homebrew speldesign problem: Ranged unit attack roll i storskalig kamp? [stängd]

1

Jag har stött på ett litet homebrew-speldesignproblem och kanske du kanske bara har den kreativa lösningen jag letar efter. Jag ska försöka förklara det så bra som möjligt!

 • Jag har försökt att skapa en intelligent lösning för en "plattongskalad attackrulle" i en storskalig kamp och jag kan bara inte tycka att hitta den kreativa matematiska lösningen för den. (Vi strävar efter något enkelt, realistiskt och dynamiskt.)

För att illustrera hur vårt storskaliga slagsystem fungerar när två regimens infanteri regimenter möts:

 • Regement 1: d20 + grundläggande modifierare: (Moral + Stamina + Sammanhållning + Erfarenhet)

  vs.

 • Regement 2, samma grundläggande modifierare.

Detsamma var tänkt att fungera när ett varierat regement attackerar ett annat regiment (med lite olika modifierare):

 • Regimentet som skjuts på (Moral + Sammanhållning + Armor + Uppmärksamhet):

  Grovt exempel: d20 + Moral (Steady 0) + Sammanhållning (Disciplined tight formation 2) + Armor (linne + sköld 1 + 3) + Observera (Ej inkopplad 0) = d20 + 6

  vs.

 • Ranged Regiment: (Missil + Noggrannhet + Väder + Räckvidd + Nummer)

  Grovt exempel: d20 + Missilitetstyp (pilar och pilar 0) + Noggrannhet (Hög noggrannhet 1) + Väderförhållanden (Nollvind 1) + Räckvidd (-3) + Nummer (40 bågar) = d20-1 och .. . 40 Archers.

Vad gör jag med de "40 Archers"? Jag är ganska vilse och kan inte hitta ett kreativt sätt att lösa detta "matematikproblem". Jag skulle uppskatta det så mycket om du kunde erbjuda din insikt! Hur gör vi en rimlig rulle så att antalet rangordnade enheter i ett regement också spelar en roll i den varierade attackrullen? Jag är tyvärr inte bekant med många RPGs, så om du vet ett bra system som liknar vad jag försöker gå för här, skulle jag vara tacksam om du delade det också.

P.S .: Vårt mål var inte heller att använda HP och räkna antalet förluster först efter att slaget är slut. Vad vi istället gör är att när ett regement förlorar en roll i en kamputbyte, ändras dess modifierare. Så till exempel slås ett infanteritegiment av ett annat infanteri, det förlorar först uthållighet, då sammanhållning och moral, tills hela regementet bryter och flyger fältet.

    
uppsättning Jotunn 28.07.2018 04:43

1 svar

-1

Av vadslaget finns det redan många modifierare som går in i den. :) Det finns ett par sätt att närma sig det, men några tankar:

Varför har du inte varje enhet som flyttar representerar en platon istället för enskilda soldater? Om du båda har en truppbaserad kamp där varje markör skulle indikera en soldat OCH var varje indikator skulle vara en trupp, skulle du vilja hålla reglerna relativt lika. Så, du skulle bara använda samma regler och varje markör / token representerar 12, 20, men många bågar är i en grupp.

Alternativt nämnde du en d20 som bas. Gör d20 representera 20 soldater, som har hälsotillstånd som:

 • d20 - Full hälsa
 • d12 - Förlust
 • d6 - Förlamande förluster

Så, din basattackmodifierare skulle minska avsevärt baserat på antalet återstående soldater. Ja, det här kommer närmare HP, men det spårar inte bortom några nivåer, och det verkar som att sammanhållning / moralsystemet skulle vara mer komplext.

Detta skulle dock göra att en skadad enhet är mycket svårare att skada en fullhälsatrupp. För det har inte försvararna rulla tärningar. Jag har hittat i många taktiska spel det är bäst att göra tärningsrullen representerar en enda sak - i det här fallet attackerar. Utan att anfalla bör tärningarna inte rullas. Av vadslaget låter det som om det skulle göra det svårt att ha ett komplext spel - i praktiken gör det bara det mer tilltalande och konsekvent, så du går inte d20 mot d20.

Detta förändrar spelet så att din försvarares förmåga att överleva skulle grunda sig helt på deras användning av terräng, sammanhållning, skicklighet och andra modifierare. Ge täckning och terräng mer av en fördel - det här skulle vara mer realistiskt, eftersom du inte kan undvika en kula, men du kan duka ner och om du är smart, minska oddsen att du blir skott.

Eftersom det är ditt spel, måste du dock ta reda på vad som är mest meningsfullt för dina spelare. Ett system kan fungera för en grupp människor men inte en annan, så du måste nog spela olika metoder, prova några funktioner och kanske hämta ett par bordspel taktik spel för att se hur de närmar sig det - numrerad dö är inte den enda tärningen där ute, så betrakta några med anpassade ansikten där beroende på vad som kommer upp skulle det utgöra en solid träff, en svag träff eller en miss, och ju fler bågar du har ändrat hur många tärningar du rullar.

Förhoppningsvis hjälper det!

    
svaret ges 28.07.2018 05:30