How gör +1/6 caster nivå Favorited Class Bonuses interagera med Spirit Vessels Oracle uppenbarelse?

6

Medan du arbetar på JuJu Oracle för en kampanj snubblade jag över en interaktion som jag inte visste hur jag skulle lösa.

Om jag spelar som Ifrit (eller Elf, eller annan ras med samma Favored Class Bonus) Jag kan ta bonusen på

Oracle: Add +1/6 to the oracle’s level for the purpose of determining the effects of one revelation.

En av Juju-uppenbarelserna är Spritfartyg

Spirit Vessels (Su): You can channel wendo spirits into lifeless bodies, reanimating them to aid you. When using the animate dead spell, you can control 6 HD worth of undead creatures per caster level rather than 4 HD. In addition, any zombies or juju zombies you create using animate dead, create undead, or similar spells possess maximum hit points.

Om jag tar min favoriserade klassbonus på +1/6 caster-nivå till Spirit Vessels, vad händer faktiskt? Jag ser två alternativ:

 • Inget händer, det är slöseri med en FCB. Detta beror på att Spirit Vessels faktiskt inte kontrollerar din caster-nivå själv, det ändrar bara formuleringen på något annat, vilket gör caster-nivån

 • Varje 6 nivåer får jag en extra 6HD zombie minions. Detta beror på att Spirit Vessels ersätter både antalet HD av kontollable minions och kontrollerar själva caster-nivån.

 • Ett bra svar kommer att ge källor (errata, liknande scenarier eller faktiska klargörande regler) för dina svar, eftersom jag kan se att antingen argument stöds, men har inte hittat något definitivt själv.

      
  uppsättning lithas 26.07.2018 16:32

  2 svar

  6

  Ifrits FCB fungerar inte med Spirit Vessels

  Spirit-fartyg uppenbarelsen använder inte riktigt din orakelnivå för att bestämma dess effekter. Som du sa, ökar effekten av Animate Dead . Men inte bara det, Animate Dead kontrollerar din caster nivå , inte din oracle level , vilket är vad som ökar med den Favored Class Bonusen.

  Den FCB påverkar bara uppenbarelser som har en variabel effekt baserat på din Oracle-nivå och de söker knappt efter din Caster-nivå . Till skillnad från Dhampir s FCB för guider, vilket ökar hennes caster nivå för nekromantiska stavar och skulle direkt påverka antalet kontrollerade odöda.

      
  svaret ges 26.07.2018 16:43
  1

  Ditt första alternativ. Andningsfartyg använder inte caster nivå, så att du ändrar din caster nivå för synskadar gör ingenting. För att åstadkomma det andra alternativet, skulle du behöva andelsfartyg för att säga något som " animera död använder caster-nivån av andningsfartyg istället för din vanliga caster-nivå."

  Annars behandlar du bonusen till uppenbaringsnivån som en bonus till en stavnings caster-nivå, och det är en annan typ av bonus. Som en GM kan jag tillåta det, men jag är inte säker på att en liten bonus på caster-nivån på en singelstavning är en bra idé.

  Som det är, välj bara en annan uppenbarelse, eller en annan FCB. Även om jag tillåter dig att göra vad du vill, skulle jag uppmuntra dig att ompröva det ändå.

      
  svaret ges 26.07.2018 16:41