Armor av Agathys och skador förebyggande [stängd]

2

En karaktär i min grupp har flera sätt att minska / förebygga inkommande skador, bland annat Heavy Armor Master och sådana saker. Detta var inte ett stort problem hittills. Jag kunde bara slänga fler dåliga killar på denna karaktär. Och det faktum att den här spelaren medvetet staplade flera effekter för att minska / negera skador betyder bara att han vill spela en fantastisk karaktär, som kan ta mycket skada. Och det är inte i sig en dålig sak. Men nyligen förvärvade denna karaktär förmågan att kasta Armor of Agathys . Och nu är det ett problem. Fram till nu hade de flesta kampmöten några namngivna skurkar och några mooks. Detta var förnuftigt (och var lätt att balansera), för varför skulle Big Bad komma ensam. Mooks hjälpte främst på sättet att festen inte kunde låta sig fokusera på Big Bad. Men eftersom karaktären i fråga använder Armor of Agathys , blev antalet mooks per möte praktiskt taget irrelevant. Mooksna attackerar bara, deras skada försvinner för det mesta, och de dör en hemsk död. Detta verkligen obalanser mitt spel.

Jag antar att jag tolkar stavningen korrekt: så länge casteren har de tillfälliga träffpunkterna från Armor of Agathys , tar attackeren skada, även om angriparen inte gjorde någon skada. (Om denna tolkning är fel, var snäll och korrigera mig).

Min faktiska fråga är: Hur kan jag återställa mitt tidigare höll mötesbalans utan att bara ta bort Armor of Agathys eller alla sätt att förebygga / minska skador?

    
uppsättning hohenheim 11.04.2018 16:34

1 svar

3

My actual question is: how can I restore my previously held encounter balance, without just taking away Armor of Agathys or all the ways to prevent/reduce damage?

Taktik, taktik, taktik

Om inte de dåliga killarna är helt sinne eller galen, kommer de inte fortsätta att försöka samma sak över en över om det inte fungerar. Även en Ogre med sin legendariska dumhet kommer så småningom att försöka något annorlunda.

  • En enda Dispel Magic tar hand om detta.
  • Mooks växlar till varierad. Utöver det om de känner till denna taktik innan handen kan de börja med att rangera eftersom Bob The Mook överlevde ett tidigare möte och faktiskt kommunicerade med sina kohorter. PC: erna går in i ett rum och alla mooks har en färdig åtgärd för att lossa alla sina korsbågar.
  • Mooks använder attacker som inte gör Piercing, Bludgeoning eller Slashing. Alchemists Fire eller Acid Flaskor fungerar bra. Om det är hjul, kan du lägga till Cold and other spells till den repertoaren.
  • Incapacitation eller Restraint, Hold Person, Sleep, Web eller enkla snare fällor håller den plågsamma datorn i rymd medan resten av hans parti behandlas.
  • Fiender med motstånd eller immunitet mot kallt.
  • Det som är bra för gåsen är bra för gander. Resten av hans parti kunde hantera en liknande staplad fiende. Kanske Big Bad är en Hex Blade med Armor of Invulnerability och under effekterna av Armor of Agathys gjutna på en högre nivå.
  • Sneak attackera honom med en ballista. (inte bokstavligen som i Rogue-förmågan men överraska honom när han laddar genom dörren med en ballista i ansiktet).

Bottom line straffar inte spelaren för hans spel. Han har staplat sin karaktär på ett visst sätt, och mina personliga åsikter om min / maxing utan att vara av spelskäl var han specialiserad. I naturspecialister som möter saker som de inte kan hantera dö.

Låt honom skina mycket men ödmjuka honom med oväntade taktik. Tucker's Kobolds skulle aldrig gå till tå att de skulle använda fällor och eld och syra och ad infinitum.

    
svaret ges 11.04.2018 17:19