Hur kan jag kolla efter eventuella skador efter att vattnet läcker in i skorstenen?

2

Jag hade en lös kakel på taket framför skorstensbröstet och märkte att på loftet var det inre skorstensbrystet lite fuktigt. Sedan dess har den reparerats (dvs plattan tappade ner och den blinkande fästes.

Jag såg en gång en landmätare test vattenfuktighet i väggen med en liten maskin. Jag skulle vilja veta om det har skett skorstenen och undrade om jag kunde köpa en att testa. Bara orolig för att detta är ett allvarligt problem och jag har blivit rippad!

Hur kan jag kontrollera att det inte finns någon permanent skada?

    
uppsättning wally 18.08.2011 18:45

1 svar

2

Det bästa sättet jag har hittat för att söka efter skador är inte det sätt du vill höra: dra ut allt, öppna det hela och avslöja eventuella områden som kan ha skadats. Framför allt ignorerar de flesta av oss problemet tills det finns ett synligt tecken (ruttnande trä eller vattenskadad gips). Men det är inte att säga att detta är rätt val, eftersom mögel och mögel kommer att sprida sig och göra problemet värre.

Om problemet ligger bakom några plåtar av gips, kan det bästa alternativet vara att helt enkelt dra ner dem och byta dem med en mögel och mögelskiva. Gör en grundlig inspektion för skador medan gipset är ute.

Sonden låter som en träfuktare tester. En hög läsning är dålig, men en låg läsning betyder inte att du är ok (vattnet kunde ha gått någon annanstans). Om du inte kan komma åt det drabbade området från vinden eller krypplatsen, kanske du vill se om du kan hyra ett borescope, borra några hål nära där du tycker att vattnet kunde ha kommit in och se vad du kan hitta.

    
svaret ges 19.08.2011 05:24