How kan jag fästa 6 "XPS tätt mot betongplatta?

0

Jag har en 8 "betongplatta med XPS (styv skumbrädans) isolering - 6" bred, 16 "lång - runt omkretsen. Operatören som bakfyllde runt på platsen komprimerade sakerna lite för aggressivt och cantilevered toppen av XPS ut från toppen av plattan. Det finns ytterligare 8 "EPS under plattan som kan vara det som gjorde att XPS-plattans botten kan röra sig inåt. Det finns nu ett gap på upp till 3 "mellan ytterkanten på plattan och den inre kanten av XPS.

Detta kommer att göra slutförandet över XPS-utmaningen och gapet måste också fyllas, förmodligen med sprayskum, för att hålla kall luft bort från plattan.

Finns det något sätt att jag kan ta XPS tätt mot betongen (saknar dig allting och försöker igen)?

En idé som har föreslagits är att driva några konkreta skruvar genom XPS med stora brickor och använd dessa för att finjustera XPS tätt upp till betongen. Det verkar som en bra lösning förutom att jag inte kan hitta nylonbetongskruvar tillräckligt länge för att göra jobbet. Längre metallskruvar finns tillgängliga men skapar en termisk bro från utsidan (kall) till plattan som jag hellre vill undvika (bara ha masserat XPS runt plattan för att isolera den ...).

    
uppsättning Jean-Paul Calderone 16.08.2017 23:34

1 svar

0

När jag letade efter en lämplig nylonskruv kom jag över gängade nylonstänger som är lättillgängliga i längder upp till minst 6 '. Genom att skära sådana stavar kunde jag få en stav av lämplig längd. Dessa infördes i hål borrade i plattan och fastsattes med epoxi. Sedan användes en nylonmutter (också lättillgänglig) för att dra åt en galvaniserad tvättmaskin mot skummet och dra det närmare byggnaden.

Detta var måttligt rörigt (borrhål i XPS för stången och för att försänka muttern gjorda miljarder små skumplastar för att rensa upp) och involverade fortfarande användningen av lite skum för att försegla över varje mutter / bricka / stång.

Värre, XPS var inte villig att flytta hela vägen till byggnaden på vissa ställen. När det fanns mindre än ett 2-tums gap fungerade tillvägagångssättet. För de största luckorna började XPS krossa under brickan innan den kom in i byggnaden.

De återstående luckorna ledde mig att välja att spruta mer för att fylla dessa luckor och istället för att blinka allt med aluminiumplåt, använde vi en elastomerfärg över ett tyg för att förlänga husets vattenbarriär över skummet och ner till jorden och för att ge något milt skydd för skummet. Resultatet ser för närvarande inte mycket bra ut, men med en annan päls eller möjligen två kan det förbättras.

Totalt sett är det inte en väldigt tillfredsställande lösning, men vi kunde inte göra någonting bättre.

    
svaret ges 24.09.2017 01:18