Vilken mat får jag medföra till Österrike från Ryssland?

2

Snart kommer jag att flyga från Ryssland till Österrike. Jag vill ta med en liten mängd mat (som en eller två lådor choklad) till Österrike.

Tidigare fanns det restriktioner på vad du kunde och inte kunde ta med till / från Ryssland. För länge sedan fanns det inte tillåtelse att skicka en tårta från Wien till Moskva med post. Senare verkar dessa begränsningar lyftas (tjänstemänna tyckte inte om att jag tog en mycket liknande tårta ombord på ett flygplan till Moskva).

Var kan jag ta reda på vilka livsmedel jag får ta med till Österrike från Ryssland i januari 2019?

    
uppsättning DP_ 10.01.2019 13:28

1 svar

2

Kort svar : Mängden choklad som du tar med till Österrike för privat konsumtion är inte begränsad.

Långt svar : Jag tittade upp informationen på det österrikiska finansdepartementets hemsida . Den engelska versionen är otroligt kort men den tyska original anger följande:

I princip finns det kvantitetsgränser för mat som du tar med till Österrike, även om det är för privat konsumtion. Det finns en lista med maximal mängd begränsade varor. Om du stannar inom dessa kvantiteter behöver du inga papper för dessa varor eller förklarar dem.

Ryssland är bland andra "ursprungsland" i denna lista med följande begränsningar (för exakt formulering och förklaring av olika nämnda livsmedelsgrupper, hänvisas till det tyska originalet på PDF ):

  • Barnmat: 2 kg
  • Köttprodukter, mjölk, mjölkprodukter: 0
  • Fiskprodukter: 1 st / 20 kg (med mycket liten utskrift i PDF-filen)
  • Honung, vax, Gelee Royal, Propolis, pollen: 2 kg
  • Ägg: 2 kg
  • Speciell djurmat: 2 kg

Som du ser, bryr sig ingen om din choklad såvida den inte är huvudsakligen gjord av kött, mjölk eller ost:)

    
svaret ges 10.01.2019 18:45