Could behandlat vattenflödet i mitt RO-system?

2

Det här kan vara lite av en udda fråga, men där jag bor är brunnsvattnet extremt dåligt. Mängden sulfer i vattnet gör det oanvändbart för allt annat än att tvätta och tvätta. Jag hade ett klorinjektionssystem installerat strax efter att jag köpte mitt hem och det gör ett bra jobb att ta bort lukten. På 6 år har jag inte drack vattnet eller kokat med vattnet, eller låt mina husdjur dricka det. Det är äckligt att vara ärlig.

Jag installerade ett system med omvänd osmos (RO) som nu sugs in (med en sadelventil på PVC) före mitt mjukmedel och mitt klorsystem, medan det fram till nyligen var AFTER både mjukmedel och klorsystem. Detta RO-system kommer snart att fylla (jag jobbar fortfarande med detta) två 55 gallon vattentankar att ha till hands på toppen av mina tankar efter rengöring / partiell vattenförändringar.

Tidigare (när RO installerades efter mjukmedel och klor) skulle jag avaktivera mitt mjukmedel och klorsystem och springa vattnet tills det stinkar för att se till att allt klor och behandlat vatten passerar. Jag skulle sedan slå på mitt RO-system för att toppa mina tankar (125g och 180g tankar). Det tar en oerhört lång tid. RO-systemet gör ungefär 5 liter per timme optimalt. Jag kan behöva 30-50 liter vatten till toppen av tanken / tankarna efter en snabb rengöring, vilket betyder ~ 10 timmar att ha min mjukgörare och klorsystem inaktiverade. Under denna tid kan jag inte ta en dusch, skölja toaletten, springa något vatten under denna tid, annars kommer mitt hus att lukta av rått kött och ruttna ägg. Det är mycket obekväma.

Med den gamla inställningen (RO efter mjukmedel och klor), Om jag lämnar mjukgöraren och klorsystemet aktiverat är RO-vattnet mycket högt i nitrater, ammoniak och i grunden är nivåerna dåliga för att döda min fisk. Detta hände just nyligen. Jag hade 10 + sötvattensfisk dö från en vattenförändring.

Jag vill veta om mitt behandlade vatten skulle kunna flöda tillbaka till mitt RO-system. Jag tänkte bara på detta efter att jag tappade in i vattnet strax efter brunnstanken.

Mitt vattensystem är för närvarande inställt på följande sätt:

 • Tja till 27 gal trycktank,
 • trycktank till klorsystem (trycktank injicerad av en stenner pump),
 • klortank till mjukmedel,
 • sedan på husets VVS och varmvattenbehållare
 • Mjukmedlet är efter klorsystemet eftersom det tidigare, när mjukningsmedlet skulle springa, skulle hela mitt hus lukta INKREDIBLY horrid (mjukmedel före klor). Platsen som installerade en ny mjukgörare (och också gjorde mitt klorsystem) sa att det skulle behöva installeras efter klorsystemet för att undvika detta.

  Så nu, för min RO-systemets vattenförsörjning, knackade jag in i huvudvattnet precis efter brunnstanken tänker att eftersom det var före mjukgöraren, klor osv skulle det mata mitt RO-system med obehandlad vatten. Men efter att ha funderat på det, är jag oroad över att behandlat vatten kan återflöda i mitt RO-systems intag.

  Jag hoppas det här är meningsfullt. Jag har sökt och sökt och har inte kunnat bestämma mig på något sätt.

  Ledsen om min terminologi är av, men jag är inte en rörmokare (du är vägen underbetald).

      
  uppsättning JeffroPhoto 06.01.2015 07:38

  1 svar

  2

  Det kan gå tillbaka om du förlorar trycket. Kanske från strömavbrott, eller om du drar vatten snabbare än pumpen kan fylla på det.

  Backflowventilerna (checkventiler) är ganska billiga (ca $ 5 - $ 10). Om konsekvenserna är lika svåra som du gör dem till, skulle jag lägga in en.

  Jag skulle också lägga till ett kolfilter efter RO-systemet, det skulle ta bort ammoniak och andra saker, bara i fallet. Om vattnet var rent skulle filtret inte bli slitet, så det är billigt att du kan lämna det länge utan att byta filter.

  PS. Det är bra att du inte försöker dricka mjukat vatten - det extra saltet är inte bra för dig.

      
  svaret ges 06.01.2015 11:20