How att begränsa högkvalitativa PC-åtgärder i en urban miljö [stängd]

3

När du utformar / GMing en urban quest är det enkelt att begränsa PC-åtgärder eller tillgång till specifika områden eller byggnader. Stadsvakter, banditer, tunga låsta dörrar och så vidare utgör relevanta hinder för deras handlingar, nästan som andra medborgare. Därför, för att uppnå ett visst mål (få information, få tillgång till en mycket begränsad plats, få ett möte med viktiga myndigheter ...) måste de vara kreativa och möta flera problem.

Men när datorerna når höga nivåer har de flera sätt att enkelt övervinna ett vanligt hinder. Vilka är de typiska sätten att hantera högkvalitativa datorer och förhindra att de gör vad de vill utan att introducera för många högkvalitativa NPC-enheter (som inte är allestädes närvarande och i vissa situationer ser ut ur kontext)?

    
uppsättning firion 05.05.2017 12:19

1 svar

3

Vittnen;)

En del PC pratar in i ett hus och tar allt han vill, mannen inuti kan försöka stoppa honom (men om datorn är välutrustad kan killen fly till gatan som begär vakterna för att hjälpa honom), kan datorerna ta vad de vill ha i huset, men de kommer inte hitta mycket i ett gemensamt hus), de lämnar utan hinder.

Då kan du lägga mycket på gång.

  • Vaktarna kan stoppa datorerna på gatan och ber dem att följa dem - de ser ut som de beskrivna misstänkta
  • En bounty kan läggas på dem, en bounty hunter slår vanligtvis när minst förväntat
  • Offret kan känna igen dem senare på gatan som gråter "Guard! Guard!"
  • han kan också känna igen dem i krogstaden, skapa en stor slagsmål som kräver att den lokala vakt ska stoppa det, då ... de måste försvara sig mot lagen

Om datorerna gömmer sig bakom sin status kan de varnas för att deras beteende kan leda till allvarliga konsekvenser, eller de kan helt enkelt skickas på en mycket farlig uppgift, hoppas att de aldrig kommer tillbaka.

Om dina datorer dödar mannen direkt kan du ha andra vittnen som barn på övervåningen, en fru, några tonåringar i nästa rum, på medeltiden, familjen brukar ha flera avkommor. Barn går i gator som försvinner snabbt och passerar där en fullpanslad dator inte kan.

Även om datorerna inte lämnar några vittnen, även tiggaren mot huset eller vid hörnet på gatan, är mordet på en hel familj bunden att locka uppmärksamhet och utredning.

De kan ha medel att torka ut staden, men där kan du få en NPC-teleport ut till nästa stad och varna dem för deras inkommande dom. Grattis, datorerna är persona non gratta i varje stad i landet.

    
svaret ges 05.05.2017 12:56