Varför var en av de sista scenerna från den ursprungliga Superman-filmklippningen?

21

I första supermanfilmen finns en scen i slutet av filmen där Lex Luthor har Fröcken Teschmacher som hänger från ett rep, där han släpper henne till lejonen (i mitt minne var det krokodiler, men efter att ha kontrollerat Wikipedia-artikeln fick jag reda på att det var lejon). Superman slår sedan in och sparar fröken Teschmacher och påpekar för henne "Förresten, fröken Teschmacher, din mamma skickar sin kärlek". (det var den linjen som verkligen fastnat med mig). Jag kommer ihåg scenen när jag såg filmen, men när det kom ut på video och första DVD-skivor saknade scenen. Det var först senare att scenen återställdes till filmen.

Jag undrar bara om någon kan ta reda på varför den där scenen skars från filmen när den släpptes på video? Det handlar bara om en extra minut med film, men det löser också några plottpunkter: Lex försöker hämnas på Fröken Teschmacher för att hon tillåter Superman att fly. Superman konfronterar Lex innan han släpper honom i fängelse (utan scenen ser vi inte hur Superman hittade Lex igen); och lite hänvisning till Lexs påståenden att en av de kärnvapen han lanserade ledde till Hackensack, New Jersey (där fröken Teschmachers mamma bor). Ja, det är en campy bit (Luthor spelar piano innan han släpper fröken Teschmacher), men det löser en hel del plotpunkter och är ingen kampanj än Lex rippar sin toupee i nästa scen.

Om någon kan ge några länkar till någon information, skulle jag verkligen uppskatta det!

    
uppsättning Barry Hammer 04.01.2012 13:33

1 svar

12

Superman Wikipedia-posten har viss information om detta, specifikt de ändrade nedskärningarna som skapats för TV . Det verkar inte som att den här scenen ursprungligen var i teatralversionen av filmen, men tillsattes senare tillsammans med ytterligare 40 minuters uppspelning för att presentera en 3 timmarsversion av filmen som kunde visas över två nätter på ABC. Wikipedia säger anledningen var:

Apparently, in their contract with ABC, the Salkinds (producers) were able to get money for every minute of footage shown on TV. So as a result, they crammed in as much footage as possible for the TV networks in order to maximize their revenues.

Superman Wiki ger ytterligare information om hemmabioslutningarna:

Subsequently, both the theatrical and television versions were distributed in syndication by Warner Bros., which regained control of the film in 1985, but only the theatrical version was issued on home video until 2001, when the special edition DVD featured a 151-minute cut.

Så det verkar som om den aktuella scenen inte var en del av det första teatraliska släppet och tillkom tillsammans med 40 andra minuter av bilder för TV-flygningar. Det var inte inkluderat i hemmabioslutningar eftersom det inte var en del av teaterfrisättningen.

    
svaret ges 13.01.2012 17:27