Vad är ursprung för "etniciteterna" på Xandar?

7

En uppenbar egenskap hos Xandar, medan man tittar på filmen Guardians of the Galaxy, är mångfalden av "etniciteter" (för en bättre term) på Xandar.

Exempel är gul, röd, brun, vit skinnad och en med katt som ögon i Nova Corp när de hängde samman.

Är den stora mångfalden av etniciteter på Xandar representativ för grupper som är inhemska för planeten eller från de allierade planeterna i Xandar-riket?

    
uppsättning 20.01.2015 11:56

2 svar

7

Det här är baserat på MCU och INTE Marvel comic Database som anges i frågan som baseras på The Guardian of The Galaxy-film.

Nova Empire är ett intergalaktiskt hegemoni som består av flera främmande arter som upprätthåller en strikt men välvilligt personifierad regel över en bra del av galaxen. Medan riket består av olika främmande raser, styrs det främst av Xandarians . Andra raser som är kända för att bo i regeringen är Krylorians och Rainers . Nova Corps är rikets primära militära och fredsbevarande kraft.

Xandarians är humanoid och verkar likna mänskligheten helt (förutom många av dem som har onormala ögonfärger som inte är kända för människor), åtminstone externt. En markerad skillnad från människor är att Xandarian blod inte bär syre, så det är inte rött som mänskligt blod, utan snarare en blåaktig lila färgton.

Krylorians är en människaliknande ras vars fysiska egenskaper nästan helt liknar en mänsklig. Den enda skillnaden är deras rosa hudpigment och ögonfärger, som är mycket ljusare än en människa. De har även ärrliknande åsar i ansiktet, men där är deras ansikte obestämt. Krylorians kan föröka sig med andra arter, såsom Xandarians.

Rainers är bipedala varelser med en mänsklig kroppsstruktur, men fysiska likheter mellan dem och människor hamnar där. Rainers har brun rynkig hud, spetsiga öron, fyra fingrar och cybernetiska hårbottenimplantat på hårets plats.

SåiMCUärXandarianshudfärgprecissomallapåjordenmenmångaavdemharonormalaögonfärgersominteärkändaförmänniskorochderasblodärinterött,detärganskaenblåaktiglilanyans.AllaandraraserärendelavNova-riketellerbaraturistellerköpman

Merchantprecissom Mäklaren som var en köpman som arbetade på Xandar och gick med på att köpa Orb från Ravagers.

    
svaret ges 21.01.2015 22:45
3

Jag är ganska säker på att de gula killarna som du ibland ser i den bakgrunden i Xandar är Astrans. Jag är inte så säker på att de inte verkar ha de typiska massiva huvuden i Astran-rasen, men de är gula, skalliga och humanoida så det verkar möjligt.

Här är Wiki-beskrivningen av Astrans:

A humanoid race with yellow skin and toe-less, flat feet, no hair, four lungs, and special glands in the stomach.

Och här är en bild av de gula utomjordingarna som jag tror att du hänvisar till:

    
svaret ges 19.02.2015 15:58