Vad höjd mäts lumen vid beräkning av belysningslayout?

0

Jag försöker bestämma hur många infällda belysningsarmaturer jag behöver för att tända ett område som är en 500 kvadratfot rektangel, med 30 lumen per kvadratfot (30fc). 30 lumen per kvadratfot är det som rekommenderas för den aktuella typen av rum, men rekommendationsguiderna säger inte vilken höjd dessa rekommendationer är avsedda för.

I mitt fall skulle 30fc gånger 500 sqft vara 15.000fc totalt.

En R40 kompakt lysrörslampa har en rating på 1150 initiala lumen (vid fixturen). Titta på fotometriska data men det verkar som om den här lampan producerar 1fc i en 12'-höjd med en 37'-spridning.

Så om 30fc är målet för rummet vill jag ha 12 armaturer, vilket kommer att producera 30 lumen per kvadratmeter nära taket? Eller 30 armaturer för att producera 30 fc på golvet? Eller något däremellan?

Eller för att uttrycka det mer kortfattat, när guider rekommenderar att sådant och sådant rum ska vara x lumen, menar de initiala lumen på fixturen eller lumen på golvet eller lumens vid den förväntade arbetshöjden (som en räknare överst)?

    
uppsättning Nick 23.08.2017 22:01

3 svar

2

Var börjar vi få alla dessa lumenfrågor helt plötsligt?

Så låt oss börja med din nomenklatur, du börjar med lumens men vad du letar efter är footcandles, som du faktiskt refererar till. Lumen är mängden ljus som skapas av en lampa. Footcandles är ljusmätningen på ett plan plan.

Genom att läsa din tredje stycke använder du en R40. Så jag antar att du använder en försänkt burk. En försänkt burk är utformad för att rikta ljuset i en viss riktning. Så beroende på lampan och kan det vara en stor översvämning, en översvämning, en smal översvämning, en strålkastare, en smal fläck eller en mycket smal plats. Detta omfattar inte asymmetriska mönster. Oavsett du behöver layouta inbyggd belysning så att du inte får mörka fläckar eller skuggor mellan ljusa ljusfläckar om du inte är en fan av film noirmotiv.

Google tillverkaren av fästanordningar bör de ha ett specifikationsblad. Det bladet ska ha fotografiska armaturer. Då kan du bestämma fotstegsnivån på en fixtur. Du letar efter 30 footcandles på arbetsnivå (ca 3 'över golvet). Kolla sedan på fixturens avstånd och bestäm ut fixturens spridning och sätt ditt avstånd på så sätt.

Men du kan alltid göra vad jag gör. Jag börjar med Googling och kontakta deras tekniska hjälpcenter eller om de har en lokal tillverkares rep, ringer jag och ber dem att ge dig avståndet. Om du ger dem rätt information kan de maila dig en grov plan och ge dig rätt avstånd och lampa.

    
svaret ges 23.08.2017 22:43
1

Du tänker på candela eller lux.

Lumens är lampans absoluta ljusutgång i 360 graders sfär. Om du belyser insidan av en sfär dividerar du med sfärens yta och du har lumen per kvadratfot.

Men det mesta du vill ha en kil av ljus. Innan LED, hårda bönor gav alla lampor en sfär, och reflektorerna var ganska elaka och slösade bort mycket ljus. Nu emitterar LED naturligt en kil som är tillräckligt smal för att rikta den vidare med optik, som är nära 100% effektiv när den är ren. Återigen, ta LED-lumen, ytan är slående, dela, det finns dina lumen per kvadratfot.

Om du slösar med ljus som lyser saker du inte behöver tända, måste du dra av den bråkdelen av lumen.

Guiderna försöker förenkla det för dig. Du gör det komplicerat igen. Vad guiderna säger är om ditt 500sf rum behöver 30 lumen / sf, det är 15.000 lumen. Sätt 15 000 lumen av rimligt kvalitetsljus i taket, du borde göra det. Om ljuset är slöseri, rabatt för det. Så exempelvis är en 4-tums fluorescerande LED-lampa ca 1500 lumen, så fem 2-lampa armaturer, kastar 1-3 mer som en fudge-faktor, 6-8 fixturer och du är klar.

    
svaret ges 24.08.2017 00:28
0

Höjden gäller bara från ljusfördelningen: skuggor och strålvinkel. Med tanke på de relativt små avstånden anser vi ingen förlust av ljus från höjden.

Med tanke på mängden ljus och rumstorlek antar jag att OP talar om en växtodlingsanläggning, inte ett kontor.

I så fall kanske du vill tänka i form av fluss, eftersom lumenskalan är viktad för att stå för det mänskliga ögonsvaret.

Placera dina lampor tillräckligt högt för att förhindra skuggning från de höga växterna.

Placera dina lampor på en GFCI-krets. Och skydda dem från bevattningssprut och läckor.

    
svaret ges 05.12.2017 04:44