New York flygplatser: JFK vs EWR / Newark?

32

Vi reser till New York i en vecka i februari. Vi kommer att flyga med Lufthansa och landa på en lördagskväll runt 20:00 och stanna på Manhattan. Flygtiderna och priserna till John F. Kennedy International Airport och Newark Liberty International Airport är desamma.

Vid vilken flygplats ska vi landa?

    
uppsättning TheFitGeekGirl 14.11.2011 15:58

5 svar

49

I motsats till popular tro är JFK och Newark (EWR) ungefär lika stora, för alla ändamål, så länge du reser till Manhattan.

Skäl att föredra Newark:

 • Det är lite bekvämare för Westside i Manhattan
 • Det är mycket bekvämare om du reser till New Jersey eller Philadelphia
 • Om du flyger United. Som en amerikansk nav har den mycket mer United-flyg och därför är dina chanser att bli omkvarterad om sakerna går fel är större.
 • Om du behöver överföra mellan flygbolagen är Newark mindre och det är lättare att komma mellan de tre terminalerna.

Skäl att föredra JFK:

 • Det är lite bekvämare för Manhattan östra sidan
 • Det är mycket bekvämare om du reser till Brooklyn, Queens eller Long Island
 • Om du flyger Delta, JetBlue eller British Airways. JFK har så många flygningar för dessa flygbolag att när något går fel är det en större chans att du kan återanpassas vid ett senare flyg.
 • Om du reser internationellt på långa sträckor, kommer du vanligtvis att ha fler val av flyg från JFK än EWR.
 • Om du reser internationellt i Business eller Första, har de flesta flygbolag snyggare lounger på JFK än vid EWR.
 • Taxi och Ubers är ungefär $ 20 mindre
 • JFK har i de flesta fall (utom United) trevligare / nyare terminaler med fler bekvämligheter, affärer och restauranger medan du väntar på ditt flyg.

Non-frågor:

 • Masstransit är ungefär samma mellan Manhattan och endera flygplatsen: du tar ett tåg och växlar till en monorail i båda fallen, och det tar ungefär 55-75 minuter.
 • Körning är ungefär densamma mellan Manhattan och endera flygplatsen: Du korsar en bro eller tunnel, och om det är rusningstid, sitter du fast i trafiken en extra timme, och i båda fallen tar det ungefär 60-120 minuter.
 • Tull och invandring är ungefär lika. Du kan segla igenom, du kan fastna i en 2-timmars linje, men det beror inte på flygplatsen.
svaret ges 15.11.2011 06:04
17

De är båda väldigt lätta att komma till. Som Artem noterade kan du ta NJ Transit från Newark till NY Penn Station, vilket är bekvämare än tunnelbanan.

Du kan faktiskt göra en nästan identisk resa från JFK: du tar AirTrain från din terminal till Jamaica-stoppet, då kan du överföra till alla Penn-Station-bundna Long Island Railroad (LIRR) tåg. Du hamnar i samma centrala, bekväma Manhattan-plats som NJ Transit från Newark-alternativet.

Det kan vara ett bättre alternativ att flyga in i JFK, eftersom det är en helg. Det verkar som om LIRR körs oftare vid den tiden av dagen på lördagar (~ 3 gånger per timme). NJ Transit-tågen verkar vara vid: 04 och: 15 av timmen - så du kan sluta vänta ~ 50 minuter för ett tåg. (Du kan se NJ Transit Schedule - välj Newark Airport till New York Penn Station - och < LIRR schema - Jamaica till Penn Station - själv.) Båda dessa alternativ kostar dig om $ 12-15 dollar per person envägs, och de släpper dig direkt till Midtown Manhattan med enkla förbindelser till ca 8 tunnelbanelinjer.

Du har också möjlighet att ta 2 bussar från Newark till Penn Station , som Google Maps säger är ungefär samma tid (~ 40 minuter) som tar tåget från JFK . Det beror naturligtvis inte på trafiken du kan uppleva på bussen.

JFK har det extra alternativet att ta en tunnelbana till Manhattan. Medan billigare ($ 5 för AirTrain + $ 2,25 för tunnelbanan), finner jag att det här alternativet tar mycket längre tid, och om det är trångt, kan hantering av bagage vara en smärta.

About.com har en bra sammanfattning av alla dina olika alternativ för JFK-Manhattan resor, liksom EWR-Manhattan resor . (Det finns bussar tillgängliga från båda flygplatserna till olika platser på Manhattan, men jag kan inte tala om erfarenhet om dem.)

Min personliga rekommendation skulle vara att flyga in i JFK; Att ta AirTrain till LIRR är ett bra alternativ i mitten av vägen som kombinerar bekvämlighet, komfort och överkomliga priser. (Taxibilar är dyra, bussar är vanligtvis långsammare och mer trångt, tunnelbanor slås eller saknar, och jag har aldrig tagit buss).

    
svaret ges 14.11.2011 22:12
8

Jag tycker att JFK anses vara en trevligare flygplats, men jag tycker att det är svårt att komma till. Om jag minns rätt kan du ta tunnelbanan, men du måste överföra och det kan vara svårt med bagage. Fördelen med Newark är att du kan ta ett NJTransit-tåg direkt från flygplatsen till Penn Station i NYC (cirka 33 och 7, så ganska bra beläget på Manhattan). Tåget är bekvämare än tunnelbanan om du har bagage.

    
svaret ges 14.11.2011 17:41
5

Jag har reser till Newark under våren 2010 och genom JFK våren 2011 och invandringen tog mycket mindre i EWR, men som andra säger beror det troligen på antalet platta landningar samtidigt som ditt är mer än på något annat.

Du nämner också "vi" i din fråga men nämner inte hur många personer som "vi" är. Ju fler människor du har lägre är skillnaden mellan att ta en taxi och gå med kollektivtrafik.

Såvitt jag kommer ihåg finns det en fast (reglerad) taxa från JFK till Manhattan (från och med 2015 är det 52,80 dollar + vägtullar), men det finns ingen sådan reglering för EWR och det kan vara betydligt dyrare.

Jag har tagit en buss (via länk ) från EWR och det var ganska snabbt och bekvämt. Rätt till hotelldörren. Och kostar $ 19 per person (så långt jag kommer ihåg). Och jag har tagit en "limo" från hotellet till JFK (via länk ). Jag reser med familjen så det var bara lite dyrare än busbuss x 3.

    
svaret ges 20.11.2011 21:35
1

Nästan sex år sedan verkade det vara ett fall av Ni fu ni fah - att det verkligen fanns mycket lite att föredra över varandra. @Alan Mendelevich nämnde i sin erfarenhet invandring tog mycket mindre i EWR men kvalificerade att med beror det troligen på antalet plan som landar samtidigt som ditt är mer än någonting annat em>.

Men OP ger veckodag och tid på dagen, så vi har statistik i samband med antalet plan som landar samtidigt. Sedan 2008 har amerikanska tull- och gränsbeskyddet samlat och publicerat genomsnittliga väntetider ( AWT ) med flygplats, terminal, datum och timme.

Välja 20:00 - 21:00 för de två första lördagarna i december och T1 (JFK) och TB (EWR), det är den senare som har en kant som kan "tippa vågorna" där annars finbalanserad. JFK tar ungefär dubbelt så lång tid, cirka 22 - 62 minuter, i motsats till 12 - 32 minuter (genomsnittligt - maximum, medeltalet av två datum).

    
svaret ges 18.12.2016 14:22