Eden skadliga knivar

0

Jag har nyligen undersökt några knivar jag skulle vilja köpa för att ersätta den jag har hemma, och jag har nästan bestämt mig för Wusthof-klassikerna. Jag hittade också dessa mycket prisvärda knivar här: länk

De ser väldigt bra ut, och jag hittade några recensioner, alla positiva. Jag undrar om någon av er har dem och om en jämförelse med Henckels / Wusthof kan göras.

    
uppsättning Vargan 11.10.2016 00:00

2 svar

1

Jag har ingen erfarenhet av Eden Damast-serien, men jag har använt Eden knivar i några år nu. Stålkärnan i VG10-stål är densamma som den damastiska serien och jag är väldigt nöjd med eggen, återslipning och övergripande byggkvalitet. Jag har också använt vissa Henckels och Wusthof kockknivar och jag skulle sätta Eden Knivarnas kvalitet på ungefär samma nivå. Naturligtvis finns det ett brett utbud av personliga preferenser, men om du går till pris / prestanda tror jag att du inte kan gå fel med Eden knivarna.

    
svaret ges 11.10.2016 07:27
1

VG10-baserade knivar (damaskus eller ej), om de är korrekt gjorda och korrekt skärpade, kan verkligen ha bättre kanthållning än klassiska tyska eller franska rostfria knivar, som vanligtvis är gjorda av varianter av 1.4116 stål (det finns undantag, Henckels märkt som 1731, MC63 / MC66 / MD67, CMV60 är gjorda av modernare stål).

De är också vanligtvis hårdare, potentiellt knepigare att skarpa på rätt sätt, och lite mindre förlåtande för missbruk - lämna inte våt särskilt med sura juicer, försök inte sätta i diskmaskinen, använd inte för nyfikna, var försiktig om du använder tip-pivot tekniker, undvika mycket hårda eller grova skärbrädor.

För varumärkesspecifika uppgifter, som hänvisar till vad personer på knivrelaterade forum har skrivit kan det vara en bättre idé än att ställa åsikter här.

    
svaret ges 11.10.2016 10:03