Hur länge skulle en ostkakebaka senast?

7

Jag har ett utmärkt recept på en ostkakekaka som min familj har gjort hundratals gånger under många årtionden. För första gången i dag blev jag frågad hur länge det skulle hållas i kylskåpet. Det har aldrig varit tillräckligt länge för att det ska vara en fråga, så jag hade inget svar.

Huvudingredienser är cream cheese, ägg, piskad grädde, smör, socker, mjölk och gelatin. Äggulorna, lite socker och mjölk värms upp. Resten är inte.

Några tankar om hur länge det skulle gå? Skulle frysning påverka det på något sätt?

    
uppsättning talon8 06.12.2010 18:51

4 svar

6

Jag skulle inte hålla det mer än 3 dagar, 5 mest om jag var desperat för vissa cheesecake. Jag håller med ditt uttalande, trots att jag aldrig har haft en ostkaka utan att baka senast en dag i min familj.

Du kan frysa det och jag har provat med en bit, inte en hel paj före och min blev till cheesecake-soppa när jag tinade det och smakade hemskt. Jag är dock inte en expert frys av mat men.

    
svaret ges 06.12.2010 19:30
4

Min mormor gör det bästa ingen ostkaka utan ägg, och hon fryser rutinmässigt och töjer det i kylskåpet överallt utan att det förlorar sin form. Avfrostning via mikrovågsugn skulle inte rekommenderas. Jag kan inte svara lagringstiden men för att det är vad jag bara googled!

    
svaret ges 02.05.2011 06:11
2

När det gäller att frysa det, kan du också försöka klippa det i små rutor och frysa dem separat. Då kan du servera frysta ostkaka - eventuellt doppad i choklad!

    
svaret ges 06.12.2010 21:20
1

Om det är ordentligt omslutet med plastomslag, och lagras under 30 grader F, kan det ta en månad. Men om det inte är omslaget kommer det att börja knäcka och bli orättvist. Försök att inte lagra kött i frysen eftersom ost kan absorbera ordur i frysen.

    
svaret ges 25.12.2015 19:00