Can Jag får lagligt AD & D 2: a kärnregelbok i en digital form?

16

Min senaste erfarenhet av Baldur's Gate-serien har fyllt mig med uppmaningen att behärska (eller spela) med AD & D för en gång, i stället för de senaste utgåvorna. Men jag tror inte heller att jag kan besöka butiker med utskrift (jag bor långt, långt bort därifrån, och när jag säger långt betyder det min flygbiljett kommer att kosta mycket mer än böckerna själva), och jag tror inte att jag kan uthärda utgifterna från internationell frakt. Därför tittade jag på D & D Classics , och jag fick reda på att medan de sålde en massa digitala utgåvor av tillskott, hittade jag inte ut några kärnregelböcker.

Så här är min fråga: Finns det något sätt att köpa digitala utgåvor för AD & D 2nd core regelböcker, nämligen PHB, DMG och MM?

    
uppsättning Arle Camille 10.02.2014 09:06

5 svar

35

Böckerna i andra upplagan har nyligen (mitten av 2015) blivit digitalt tillgängliga på dmsguild.com :

svaret ges 28.08.2015 10:31
4

Tyvärr tror jag inte att du kan få händerna på en digital kopia, åtminstone juridiskt. Jag har tittat på några och varje kärnregelbok i den upplagan som jag har hittat har varit fysiska återtryck.

    
svaret ges 10.02.2014 11:21
4

TSR publicerade en kompilering av många av regelböckerna i 2: e stycken i cd-romform 1996 , reviderad 1999. Dessa böcker är i rik text och / eller html-format och det var det mest kostnadseffektiva sättet att få hela uppsättningen, även om det ser ut att priserna på Amazon har stigit.

    
svaret ges 24.12.2017 18:53
-4

Jag kollade och det verkar inte finnas något sätt att få det utan att kopiera rätt ägare omtryckning eller digitalisering av det, vad de inte gjorde under de senaste två decennierna, så vitt jag vet. Den skrev ut det på 1995 , men inte utan att ändra det. Alla fysiska exemplar som jag har sett hittills har arvats från en spelare till en annan eller köpt för mycket pengar på internet. Och ingen av dem var i bra form.

Utöver det, ta en titt på den här kopiera rätt information , vilket förklarar hur länge kopieringen kommer att bli upp. Till min ånger tvivlar jag på att det kommer att hamna i vår livstid. I vissa fall lagde de till och med lagar för att göra kopian rätt längre.

    
svaret ges 02.01.2015 04:05
-4

Tekniskt sett kan du köpa en fysisk kopia, då ska det vara lagligt att skapa eller äga en digital kopia. Då kunde säljaren bara hänga på det för dig och undvika portavgifterna. Det skulle emellertid vara svårt att hävda att säljaren inte använde din kopia som egen, medan du själv använde den digitala kopian, vilket skulle bryta mot andan i undantaget för digitalt / säkerhetskopiering av upphovsrätt.

Om det enda sättet jag kunde se det fungerar är om säljaren hade två kopior (en för sig) och aldrig lånat någon kopia till någon.

Ansvarsbegränsning: Jag är inte en advokat, det är bara min förståelse för saker.

    
svaret ges 28.08.2015 10:17