Explanering av slutet av episoden "Kafkaesque" (S03E09)

10

Vid slutet av Breaking Bad -afsnittet "Kafkaesque" (S03E09) säger Skyler till Walt när han pratar om Hank (som är på sjukhuset som återhämtar sig från hans skottskador i händerna på kartellstriden män), "På något sätt säger något till mig att Hank är här på grund av dig och jag glömmer inte det." De visar inte hennes ansikte medan hon säger det eller efteråt. Så menade hon:

A: Hon tycker att anledningen till att Hank attackerades och sålunda är på sjukhuset har något att göra med Walt, eller

B: Hon tycker att Walt hade något att göra med telefonsamtalet som varnade för Hank att han skulle bli attackerad och därmed tror att Walt är anledningen till att Hank lever och inte är död.

Jag tycker A men är inte positiv. Walt uttrycker efter att hon säger att det kan passa något alternativ.

    
uppsättning Helix72 21.12.2013 04:57

2 svar

9

Den bästa förklaringen är den första. Walt vill ändå inte erkänna att han utgör en fara för familjen (inklusive hans störning i lag Hank). Och han vill verkligen inte skrämma Skyler. Såsom Walt kanske vill låta Skyler veta att han gjorde någonting för att skydda familjen, kan han inte göra det utan att avslöja det djup som han redan har gått och den fara han har utsatt för.

Det enda sättet som den andra, mer förtrollade förklaringen skulle kunna vara sant skulle vara om Skyler redan visste alla detaljer om Walts aktiviteter och trodde att han var kapabel att manipulera manipulationsnivåer. Jag tror inte att hon uppnår det förrän någon gång i säsong 4.

    
svaret ges 28.12.2013 19:51
0

Å andra sidan är alternativ A meningsfullt "Hank är på sjukhuset på grund av Walter" men sanningen är att min första tanke (tills även att titta på serien för en andra gång) var alternativ B "Hank är här hos oss levande på grund av dig och det är därför jag tänker mer och mer att komma tillbaka till dig och hjälpa dig ". Hon verkade lugn när han sa det och inte arg som alternativ A skulle föreslå. Linjen före det var "Jag lärde mig det bästa" så jag ser inte hur det skulle vara möjligt att byta från positiva till negativa tankar så snabbt.

Hur som helst, det är Breaking bad's beauty, det finns alltid en debatt

    
svaret ges 11.01.2014 05:52