Can Jag bär bergsklättring som bärbar dator i Europa?

18

Kan jag ta med bergsklättringsutrustning som

i mitt bagage på flygresor från Europa?

Internet hänvisar mest till amerikanska TSA-regler, utan en riktig konsensus. Medan officiella regler verkar tillåta det, några föreslår att din väska kommer att få extra uppmärksamhet och Andra rapporter om saker som nekas , också i Europa .

I det extrema fallet av en komplett klättringsutrustning, figur 1 eller 2 rep på 70m vardera, 15 quickdraws, sele, skor, chalkbag, några carabiners och andra verktyg plus muttrar, hexes och vänner.

Varför skulle detta vara ett problem (förutom storlek och viktbegränsningar)? - Ärligt talat skulle jag titta två gånger om jag hade 10kg metall gå igenom skannern. Även mutterns verktyg liknar ett blad och krita är ett vitt pulver som kokain.

Varför frågar jag här här? - På min nästa klättring kan jag flyga Ryanair och vill bli en cheapo som inte kontrollerar sina saker. Andra personer har problem med att lämna utrustning som är värd hundravis av $ / € s i sitt bagage och föredrar att ha det med dem.

Jag letar efter svar som antingen baseras på personlig erfarenhet eller källor som kan kontrolleras.

(Alla bilder från wikimedia.) Uppskattar att jag är den senaste att fråga en "kan jag få [infoga dunkelt objekt här] på ett plan?")

    
uppsättning mts 23.03.2016 18:55

3 svar

10

Ett år eller två sedan arbetade jag på ett projekt i Amsterdam och flög varje vecka mellan London och Schipol. Det finns ett halvt anständigt inomhusklättringscentrum i staden och jag tog regelbundet inklättringsredskap i min fortsättning,

  • sele
  • rep
  • quickdraws
  • karabinas

Jag hade inte några handtag som nötter, hexes eller nycklar. Bara en gång fick jag bli ombedd att öppna mitt bagage när redskapet visade sig på röntgenstrålen, men efter att jag förklarade vad det var så släpptes jag igenom. Totalt tog jag antagligen mellan 20 och 30 flygningar.

Jag bar inte krita eftersom jag trodde att det skulle vara problematiskt i säkerhet, och det var alltid lätt att be eller låna från någon i mitten.

    
svaret ges 07.04.2016 14:14
8

Är klättring tillåten i bagage?

Mitt svar är baserat på personliga anekdoter och sunt förnuft. Jag använder TSA som referens eftersom det förbudna sökverktyget är helt enkelt fantastisk, i motsats till EU: s lista över förbjudna föremål som är (IMHO målmedvetet) generiskt och vagt.

Carabiners / Quick-Draws

Jag har transporterat carabiners i handbagage innan. Jag har aldrig haft problem med dem. Normalt ser säkerhetspersonalen inte ens på dem. Jag använder fulla storlek carabiners som nyckelringar, och alltid har en extra en hängande från min ryggsäck om jag behöver hänga något där. Ett bagage fullt av snabbdrag kan dock höja några ögonbryn. Som en auktoritativ referens, TSA säger att carabiners kan bäras i både hand och håll bagage :

TSA Carabiners tsa OK in hold or hand luggage.

Klättra rep

Klättringståg ska vara bra i handbagage. Jag misslyckas med att se hur det kan tolkas som ett skarpt och farligt föremål. TSA verkar hålla med mig :

TSA climbing rope OK in hold or hand luggage

Nötter, trådar, hexor, kameror, vänner och mutterverktyg

IMHO alla dessa kan tolkas som trubbiga / farliga saker av en ivrig säkerhetsansvarig. Nötterverktyget själv kan till och med betraktas som ett trubbigt vapen. Jag kan inte hitta någon av dessa saker på TSA-sökverktyget så jag ska följa EU: s regelverk den här gången:

c. objects with a sharp point or sharp edge (objects with a sharp point or sharp edge capable of being used to cause serious injury)

[...]

d. workmen’s tools (tools capable of being used either to cause serious injury or to threaten the safety of aircraft), including:

[...]

  • tools with a blade or a shaft of more than 6 cm capable of use as a weapon, such as screwdrivers and chisels,

Klättringskalk

Det här är bara vanlig gammal krita, så det borde vara bra i handbagage. Klättringskrit är främst gjord av magnesiumkarbonat som är giftfri och ej brandfarlig.

En slutlig rekommendation

Som alltid: gå in för incheckat bagage om du är osäker och, viktigast av allt, inte beredd att ha allt redskap som kastas av säkerhetsagenter. Personligen riskerar jag inte att förlora alla mina karabiner, snabba drag, muttrar, hexor, kammar och verktyg den dagen jag lämnar för en bergsklättringstur.

    
svaret ges 06.04.2016 11:44
6

Så jag kontaktade München flygplats och de var snabba att svara:

  • Klättringsutrustning i allmänhet är inget problem
  • Även stora kameror och vänner är ok
  • Det enda undantaget är: inga vassa eller spetsiga föremål, dvs inga mutterverktyg

Dessa svar var från flygplatsens ansvariga avdelning och den ansvariga personen visste helt klart vad de pratade om klimatutrustning, så jag skulle vara beredd att lita på den här informationen. I teorin bör reglerna också vara desamma i hela Europa Men YMMV och vid en annan flygplats och annan personal kan se saker på olika sätt, vilket JoMrNanO har påpekat är det rimligt att få ett backupalternativ (dvs. kontrollera dina saker i bagage eller lämna det med en vän).
Slutligen måste du naturligtvis vara noga med att respektera ditt flygbolagets storlek / viktgräns.

    
svaret ges 06.04.2016 14:49