Vad betyder kvinnan från framtiden när hon säger att hon är "i försäkring"?

45

I slutet av 12 apor kommer doktorn som sprider viruset på en planet och sitter bredvid en kvinna som vi vet (eller kan anta) är från framtiden. Hon berättar för läkaren att hon är "försäkrad". Vad menar hon med det här?

Är hon där för att se till att han slutat en gång för alla?

    
uppsättning Brian Kelly 11.01.2012 23:06

5 svar

31

Hon är "försäkring" att viruset framgångsrikt kommer att spridas runt om i världen.

Nyckeln är att forskarna aldrig var intresserade av att stoppa viruset 1995. Som Cole säger tidigt "måste jag bara hitta viruset i dess ursprungliga form innan det muteras. Så forskare kan komma tillbaka och studera det och hitta en bot. Så att de av oss som överlevde kan gå tillbaka till jordens yta. "

Men senare beslutar Cole att stanna år 1995, och på flygplatsen har han gett de framtida forskarna slipningen genom att skära ut tänderna. Förutom Cole lämnar ett meddelande från flygplatsen, vilket leder de framtida forskarna tillbaka till honom - med en tvådelad plan:

 • Coles meddelande identifierade inte virusspridaren, så Josefs uppgift på flygplatsen är att ge Cole pistolen och se sedan vem Cole går efter . När Catherine går upp och säger att hon har räknat ut är det redheadassistenten till Dr Goynes som sprider viruset, Jose fader ut ur scenen och har fått det han behövde. (för bekräftelse se scenen som skrivet i utkast till skript )

 • Därifrån måste forskarna se till att Cole faktiskt inte hindrar viruset att sprida sig eftersom det skulle dramatiskt störa tidslinjen. För att förhindra störningen skickas damforskaren som back-up vem - om Cole på något sätt lyckas stoppa rödhalssvansgubben - kan ta tag i portföljen, ta flygningarna och se till att viruset fortfarande spridas runt världen (som tycks sluta bli onödig eftersom rödhalssvans kommer på plan OK)

 • Lyckligtvis för forskarna, skyddar flygsäkerheten Cole när Cole försöker skjuta redhead killen. (Forskarna kan ha gett Cole en icke-fungerande pistol för att uppmuntra detta resultat.)

  Mer bevis:

  • damforskaren säger försäkringsanmärkning på planet som sitter nästa till redhead-hästsvans kille , vilket tyder på att hon var beredd att gå till samma destinationer, som forskarna hade Cole lista tidigare i filmen
  • Vetenskapsmännen kan ha varit oroliga för att Pitts far förändrade säkerhetsförfaranden, och att Cole verkligen kunde störa tidslinjen.
  • Vid en tidpunkt kallar en forskare framtidens pre-virusvärlden "den döende världen" som inte föreslår något intresse av att spara det.
  • Den övergripande historien om filmen är Cole vill leva i det förflutna trots att han inte beordras att (Cole: "Den här delen handlar inte om viruset, är det? Det handlar om att lyda, om att göra vad du har fått veta. ")
  svaret ges 04.02.2012 18:50
  17

  Cole uppdrag var inte att stoppa viruset, utan att lokalisera källan. Försäkringstagaren tror jag skickades för att få ett prov. Viruset kommer att sprida sig, eftersom det redan har. Målet för tiden som resande var att räkna ut (i framtiden) hur man bekämpar viruset.

  Redigera: Här är min uppfattning om hur dagsresor fungerar (IMHO); Allt som är känt i framtiden är vad som hände tidigare. Därför kan du inte ändra förflutet utom på sätt som inte gör framtiden oförenlig med det förflutna. Cole visste om att mannen (själv) blev skjuten på flygplatsen och jag tror att den kontroller som skickade Cole i det förflutna också visste och sannolikt gissade att han var Cole. De skickade också Jose med pistolen för att hjälpa Cole att uppfylla sitt öde. Vad kontrollerna vill ha är ett sätt att bota viruset i sin tid och de behöver ett prov för att kunna göra det. Försäkringsdame är där för att få provet. Den här damen måste vara från framtiden och inte hennes yngre själv eller hon skulle ha kontrakterat viruset och dog, därför skulle hon inte vara i framtiden. En annan indikator på att hon var från framtiden är att Cole var 8 år då, Jose när han gav Cole-vapnet sagt något som 30 år hade gått (även om jag tror att mer än 30 år hade gått eftersom Cole ser ut att vara äldre än 38). Försäkringsdameens ålder tycktes inte vara 30 + år yngre än den framtida versionen.

      
  svaret ges 18.01.2012 19:42
  16
  Försäkringens karikatyr är att de är som leeches - att de lever av människors rädsla. Dödlighetstal och aktuarmedel är inte tilltalande ämnen. Deras paradox är att utan tragedi skulle försäkring inte vara en livskraftig verksamhet.

  Den här uppfattningen har funnits i flera år - långt innan det dåliga beteendet och negativa reklamförsäkringsbolagen har tjänat under det senaste decenniet. Neka täckning eller återkalla fordringar på vinst.

  Terry Gilliam gör vad han alltid har gjort, och gör bäst! Linjen "Jag är i försäkring" är en punchline, absurdism ren och enkel. Högsta ironi : Den försäkringskvinnan poängerar på den ultimata tragedin. Hon är inte bara immun mot viruset, men hon prospers på ett sätt som blir en post-apokalyptisk linjal. Ha!

  [se Fight Club för en stor uppladdning av giriga försäkringsbolag]

      
  svaret ges 07.04.2012 21:28
  9

  Ja, bara om de inte kunde stoppa honom på flygplatsen, är hon backup ... försäkring. Det är åtminstone så jag tolkade det.

      
  svaret ges 12.01.2012 00:16
  9

  Jag såg faktiskt alltid detta som en slump med att hon var den ursprungliga versionen av den här kvinnan, som inte känner till hennes framtid.

  Din tolkning ger mycket större mening Jag har ett stort problem med det: orsakssamband! De kan inte stoppa virusets utbredning eftersom detta skulle förhindra Bruce Willis och hennes framtida handlingar och därmed hela filmen och deras stopp av viruset. Och han släppte det redan i flygplatsen när han öppnade glaset, eller hur?

  De flesta filmer om tidsresor bryr sig inte om sådana orsaksproblem, men särskilt Twelve Monkies är en av de få filmerna (eller den enda? kanske källkod i sin egen teoretiska fysiska tolkning) vet jag att hantera orsakssamband på ett trovärdigt sätt. Så jag är ganska säker i filmens sammanhang / historia / universum kan de inte hindra virusets utbrott eftersom alla handlingar redan är förskrivna, som Bruce Willis död på flygplatsen har alltid skrivits.

  Men din tolkning är fortfarande meningsfull, så jag tror att de fortfarande kan försöka stoppa honom (karaktärerna är fortfarande omedvetna om orsaksproblemen) utan framgång eller till och med läka det i framtiden, där historien fortfarande är öppen.

  Så ja, hon är sannolikt försäkring för att stoppa honom. Men igen kommer hon inte att kunna uppnå det.

  EDIT: I min slumpmässiga tolkning kan försäkringsmeddelandena också vara en symbol för henne, en av forskarna / ledarna, som är en vanlig medborgare i det förflutna, i detta fall en försäkringsagent. Liknande symbolen på den holnistiska ledaren är en före detta kopi-säljare i Postman .

      
  svaret ges 12.01.2012 14:45
  Senaste kommentarerna

  Hennes hopp var att betala av skuld med hjälp, men hon lämnade oavslutade betalningar på sig själv, till exempel att köpa bensin för sina nya grävningar. Hon trodde alltid att hon äntligen skulle finna glädje en dag, men för just nu var det bara att veta att hon hade sina egna barn. Design av färgade celler kan förbättra cancerscreening. Chicago / Engadget. På senare år har läkemedelsföretag, andra biomedicinska forskare och sökmotorer alla lovat sätt att skapa lättfärgade osynliga färgade celler... Läs mer