Lufthansa online incheckning för flera passagerare och ben

1

Senare i år kommer min flickvän och jag att flyga med Lufthansa på en transatlantisk flygning. För att hålla denna fråga så generell som möjligt, låt oss ringa resväg A-FRA-C, med A (och FRA, förstås) är inom Schengenområdet och C är uppenbarligen utanför Schengen. Vår biljett innehåller både ben (och returflyg) och det innehåller både mig och min flickvän.

AFAIK, med Lufthansa, kan du checka in online 23 timmar före flygningen, vilket också är när du kan välja en plats gratis. Mina frågor är:

 • Kan vi checka in oss båda samtidigt (som med en inloggning till webbformuläret), så att vi kan få plats vid sidan av varandra?
 • Kan vi checka in till vårt andra ben 23 timmar före den planerade avgången av första benet, eller måste vi checka in två gånger?
 • Jag är särskilt intresserad av svaret på den andra frågan (både av personliga skäl och i allmänhet, eftersom det skulle ge passagerarna en matningsflygning en fördel när det gäller att välja ett "bra" säte jämfört med passagerare som flyger direkt från ett nav).

      
  uppsättning TheWolf 23.09.2017 15:38

  3 svar

  5

  Du checkar in för båda benen samtidigt, inom 23 timmar efter din första avgång.

  Alla passagerare på samma bokning kan checka in på en gång.

  Liten korrigering: du är förmodligen på samma bokning men du har separata biljetter. Detta kommer att återspeglas i två olika e-biljettnummer.

      
  svaret ges 23.09.2017 15:49
  2

  Om din bokning är på en biljett (vilket du medför) vid incheckningstiden för första flygningen, kan du checka in för alla flyg och få alla ombordstigningspass (du kan faktiskt inte checka in bara för första benet, de erbjuder bara alla tillsammans).

  Observera att det kan vara anledningen till att - även om du kan checka in online och välja plats - du inte får ett ombordstigningsbevis för att skriva ut (eller elektroniskt) på grund av landets mål, visumregler etc. I så fall får du din ombordstigning endast vid flygplatsen, när de fysiskt har verifierat ditt pass / visum / etc.

      
  svaret ges 23.09.2017 15:51
  0

  Jag har flög flera flygningar med flera flygbolag, inklusive Lufthansa. Ingen av dem har någonsin gjort mig incheckad för de olika benen separat: det har alltid varit att du checkar in för hela resan så snart som incheckningen för det första benet öppnas.

      
  svaret ges 23.09.2017 22:20