Compensation för ett flyg som går någonstans

2

Jag köpte nyligen ett flyg, låt säga från A till C via B (A -> B -> C).

Platser A & C är inom Europa men det företag som erbjuder flygningarna är inte europeiskt (liksom B-mellanmål). Jag köpte flygningarna omkring 1 månad före avgång och efter två veckor sa de att de inte kunde flyga till C och då byter de flygningen till D (ett annat land men ca 150 km från C). Slutligen kom vi överens om en annan flygning till E (men samma land som C) men jag var tvungen att betala flygningen från E till C.

Min fråga är: är det normalt att ett företag säljer biljetter till destination de inte kan nå och borde inte deras ansvar att betala skillnaden för att behålla det ursprungliga kontraktet (jag menar, jag tror att de borde betala mig extra flygningen från E till C eller betala för en taxi eller buss från D till C).

Uppdatering:

Annullering, ändringar av schema, etc.

Om transportören avbryter eller försenar ett flyg på grund av omständigheter utanför kontrollen, kan inte tillhandahålla tidigare bekräftat utrymme, misslyckas med att stanna vid en passagerares mellanlandning eller destinationsplats eller orsakar att passageraren missar ett anslutningsflyg som passageraren rymmer En bokning, Carrier ska antingen:

 • bära passageraren på en annan av sina planerade passagerartjänster där utrymme är tillgängligt eller
 • ompassa passageraren till den destination som anges på biljetten eller en del av den med egna planerade tjänster från en annan transportör, eller genom yttransport. Om summan av biljettpriset, överskridande bagageavgift och eventuell tillämplig serviceavgift för den reviderade rutningen är högre än biljettens återbetalningsvärde eller tillämplig del därav, ska Carrier inte kräva ytterligare avgifter eller avgifter från passageraren och ska återbetala skillnaden om priserna och avgifterna för den reviderade routningen är lägre; eller
 • göra återbetalning i enlighet med bestämmelserna i artikel xx
 • Det är inte klart för mig om den andra punkten kan vara ett alternativ om vi själva bestämde alternativen (transportören kunde inte erbjuda något annat sätt (t ex tåg, buss eller annan flygning från ett annat företag)

      
  uppsättning рüффп 08.06.2014 23:27

  1 svar

  3

  Det är långt ifrån ovanligt för flygbolagen att göra detta. Jag har haft flyg helt enkelt avbrutits och erbjöds dem på en annan dag.

  Tyvärr är bokningsvillkoren nästan alltid skrivna så att om flygbolaget ändrar sina planer, är det mest som de behöver göra att återbetala din betalning. I de regler du citerar är det ett alternativ. Du säger inte om du erbjöds en återbetalning, men om du inte var skulle du förmodligen ha fått en om du frågade. Flygbolagen kommer att försöka övertyga dig att ta ett annat flyg med dem om möjligt, för att minska sina förluster, men återbetalning borde ha varit en möjlighet.

  Naturligtvis hjälper inte återbetalning alltid, eftersom alternativa flyg kanske har bokförts i tiden mellan dig som gör bokningen och blir underrättad om ändringen.

      
  svaret ges 09.06.2014 00:38