Vilka typer av stavar kan skapas?

4

Jag förstår att en trollstav lagrar en stavning, en personal flera stavar och en stav kan ha andra effekter kopplade till det. Detta gör att du är ganska fri att skapa stavar och wands, vilket jag menar att så länge du kan betala för det och känna stava, är mekaniken ganska rakt framåt, utan att DM ska kunna skiljas.

Hur fungerar det med stavar? Vad är reglerna och begränsningarna på stavar? Kan du bara skapa stavar som nämns i en av böckerna utan att behöva diskutera saker med din DM för mycket?

    
uppsättning TheQ 05.09.2018 13:44

1 svar

7

Tryckta stavar kan tillverkas av alla med lämpliga förutsättningar - framför allt Craft Rod själv. Till exempel kräver en fast stång Craft Rod, levitate och 2,500 gp värde av råvaror. Någon som har dessa saker kan göra en fast rod genom att spendera 3 åtta timmars dagar och 200 XP, per reglerna för Craft Rod själv . Detta är officiellt inom egenskaperna hos en sådan karaktär och kräver ingen extra DM-bedömning. På samma sätt med någon annan officiell tryckstång. En DM kan givetvis nixa en viss stav, men det skulle vara en hushåll.

Reglerna för skapa stavar föreslår dock att det kan vara möjligt att gå längre än officiellt utskrivna stavar - men detta ligger fast i DM-domen. Reglerna varnar specifikt

Rod costs are difficult to formularize,

och fortsätt sedan med att säga

Refer to Table: Estimating Magic Item Gold Price Values and use the rod prices in the rod descriptions as a guideline. Creating a rod costs half the market value listed.

Det här visar sig ganska likt att bara göra ett underbart föremål, förutom att det är ett underbart föremål som du måste hålla i hand. Tänk på att rabatt på stången något på grundval av det - det är oftast mycket bekvämare att bara ha på sig något än det är att hålla det (eller, på annat sätt, är dina "höllda" slots vanligtvis mer värdefulla än andra luckor).

    
svaret ges 05.09.2018 14:13