How att förutse när den elektriska infrastrukturen på min 1950-tal hyra går att kasta en breaker?

3

Jag bor i ett gammalt hus; den har gammal elektrisk infrastruktur. Igår kväll var det riktigt varmt, och vi körde en extern diskmaskin i samma krets som TV och en fläkt och en takfläkt. Endast tv: n är ansluten till en förlängningssladd, eftersom det bara inte finns ett trekantuttag i det rummet, men tyvärr är det fortfarande i samma krets. TV: n är en äldre plattskärm från kanske 2003 eller så, diskmaskinen är helt ny.

När det var varmt igår kväll var brytaren släckt och jag var tvungen att koppla bort allt från den kretsen och återställa brytaren.

Finns det något sätt att beräkna hur mycket en brytare sannolikt kommer att kunna hantera, så jag behöver inte fortsätta springa upp och ner för trappan för att fixa det här?

Jag har också saker som går i andra delar av huset, men de är inte i samma krets. De blåste bara en eller två gånger; den aktuella blåses som 4 eller 5 gånger igår kväll.

    
uppsättning leeand00 21.06.2016 14:03

4 svar

8

Få dig en strömmätare för Kill-a-Watt och mäta var och en av dina belastningar på varje krets. De gör också exklusiva enheter med bakgrundsbelysning och lagring så att du kan koppla ur den och titta på lagrade data i lite mer komfort.

Ta Watts eller VA (beroende på vilket som är större) och dela med 120 - detta ger Amps. Eller ta "ampere" direkt från Kill-a-Watt. Uppräkna alla ampere för varje belastning på varje krets.

Jämför sedan det med numret på strömbrytaren som håller på att trippla. Numret kommer att vara 15 eller 20 beroende på trådens storlek.

Jag skulle vilja bryta dig ur mentaliteten att din "infrastruktur är gammal, och det är vad som händer, och att återställa pausen hela tiden är normal, säker och en börda att leva i ett äldre hem". Det är allt felaktigt.

Ovanstående test kommer att berätta: Om det snubblar långt under betyg är det en dålig breaker. Annars snubblar det eftersom du överbelastar det . Sluta med det där.

Breakers skyddar ledningar. De är utformade för att värma upp ungefär samma hastighet som trådarna i dina väggar och resa när de blir för heta. Problemet är att brytaren kan svalna mycket snabbare än din väggkabel, så genom att återupprepa det flera gånger, låter du väggkabeln "fortsätt bli varmare", och besegra brytarens skydd.

Min hunch är den här nyare diskmaskinen har en integrerad värmare, så den är avsedd för en dedikerad 20A krets, och använder 14-15A i sig själv. Det förklarar emellertid inte varför den andra kretsen reser.

En hanteringsstrategi kan vara att berätta för diskmaskinen att inte använda värmaren.

Som jag säger, berättar Kill-a-Watt allt. När du har siffrorna, om svaret inte är uppenbart, ta din data tillbaka här och vi hjälper.

    
svaret ges 22.06.2016 01:18
15

En brytare kommer att resa enligt sin turkurva vid 40 ° C (104 ° F). I detta tillstånd borde det kunna bära 100% av den nominella belastningen. Så om du har en 20 ampere brytare, vid 40 ° C bör den kunna bära 20 ampere. Det rekommenderas ofta (och ibland krävs) att bara ladda en krets till 80% sin kapacitet.

I de flesta fall listas enheterna av hur mycket watt de använder, i stället för hur mycket ström de ritar. Lyckligtvis är det ganska enkelt att konvertera fram och tillbaka, så länge du vet systemspänningen.

Watts = Volts * Amperes , Amperes = Watts / Volts .

Så en 20 ampere brytare på ett 120 volt system, ska kunna leverera 2400 watt. Applicera 80% säkerhetsmarginalen, det är 1920 watt. En 15 amperebrytare kan leverera 1800 watt vid 100% eller 1440 watt vid 80%.

För att uppskatta hur mycket ström du använder, lägg till wattstyrkan för alla enheter på kretsen.

    
svaret ges 21.06.2016 14:22
8

Om brytaren fungerar korrekt, överbelastar du bara kretsen.

Om brytaren snubblar långt under den nominella belastningen behöver den bytas ut. Om det inte bara är äldre men också en av de "tvivelaktiga modellerna" (som Stilla Stilla havet ) bör hela bytepanelen ersättas innan något dåligt händer (de har en tendens att misslyckas på ett sätt som orsakar brand.)

Höger - din titel (endast) nämner "hyra" så att du kommer att ligga hos din hyresvärd när det gäller praktiska lösningar - så du måste ta reda på vad som är ALLA på dina kretsar och sprida dina laster runt och / eller inte köra dem samtidigt för att förhindra problem. En diskmaskin kan ha värmeelement som orsakar stor belastning - det kan finnas lägen där värmeelementen inte används - du skulle vara klokt att ta reda på om det är så och använd dessa lägen om de är tillgängliga.

    
svaret ges 21.06.2016 14:26
1

Summa upp vattnet på alla apparater som är anslutna till kretsen och dividera med spänningen. Det kommer att vara den totala förstärkaren som de kommer att dra i värsta fall inte räkna med motorens startbelastningar som kan toppa över det.

Om brytaren är klassad för mer än så är det antagligen dåligt och behöver en ersättare.

Om dragningen är mer än brytaren kan hantera så kommer den att resa. För att åtgärda det måste du antingen vara försiktig med vad som är aktivt i taget. Eller du kan köra en ny krets för att sprida lasten.

    
svaret ges 21.06.2016 14:23

Läs andra frågor om taggar