Looking för titel på TV-serier om pojke och en alternativ värld

8

I mitten av 2000 - 2010 såg jag en tv-serie om en pojke, som efter skolan gick till jobbet för en gammal man i en butik. Jag kommer inte ihåg klart, men butiken säljer gamla artefakter, böcker, liknande.

Den här pojken hittade en bok. Han läste den här boken och innehöll en filmspel, baserad i en alternativ fantasiverden. I denna värld finns ett krig. Jag tror att de använde moderna vapen i kriget. Jag minns också drake eller något sådant.

Den alternativa världen och den här pojken var kopplade på något mystiskt sätt.

Kanske kan någon veta om den här serien?

Dessa serier spelades in av live, inte animerade.

    
uppsättning neworld 21.06.2012 14:55

2 svar

10

Det här låter väldigt mycket som The Neverending Story. länk Pojken tar en bok från en gammal man i en butik och läser sedan berättelsen och upptäcker att han påverkar historien och är kopplad till den. Det finns en Luck Dragon men inga vapen och det är inte en tv-show men en film gjord på 80-talet. Så om det inte är rätt försök att lägga till några detaljer med några fler skillnader.

Redigera: Det verkar som om det också fanns en live-action-tv-show. länk Det filmade 2000 och matchar allt utom jag är inte säker på pistolerna.

    
svaret ges 21.06.2012 15:14
2

Om du är intresserad: Serien var baserad på en bok som heter The Never Ending Story (Die unendliche Geschichte) av tyska författaren Michael Ende. Det finns vissa skillnader mellan serien och boken, som kan göra det värt att läsa det:)

    
svaret ges 22.06.2012 09:08

Läs andra frågor om taggar