Vad kan ersättas med kakao nib?

2

Jag har läst här att kakao nib kan användas i stället för chokladflis, men hur är det med omvänden? Ett recept jag vill försöka uppmanar till kakao nib, men jag har svårt att hitta dem. Vad kan ersättas med kakao nib (om något)?

    
uppsättning unkfrank 29.01.2014 23:05

2 svar

8

I detta recept används nibben som en accentkomponent, vilket ger lite crunchiness och en chock av chokladsmak, liksom lite bitterhet.

De är inte nödvändiga för kemi eller övergripande resultat av receptet.

Du kan:

  • Helt enkelt släppa dem
  • Hackat eller grovt malet rostat kaffe skulle ha en liknande profil, men inte så fet, och självklart kaffe smaksatt
  • Prova en annan krispig, eventuellt lite bitter ingrediens som hackade nötter; mandel, hasselnötter och (i vissa människors åsikter, även om jag ogillar dem) valnötter har en särskild affinitet för choklad.
svaret ges 30.01.2014 15:46
3

Kakosnibben kan i allmänhet ersättas med en lika stor vikt chokladlikör, annars (igen en lika stor vikt) osötad bageris choklad. Ytterligare borttagna substitutioner, som de chokladflisor du nämnde, kommer att baseras på jämförelser med osötad choklad och beror också på att balansera extra (eller brist på) socker i receptet.

Nibs kommer att bli hårdare och crunchier, förstås. Och de kommer inte att smälta, vare sig de delar av hela rostad kakaobönor, betoning på bönor, utan vidare bearbetning som gör choklad mjuk. En substitution kommer att ändra ditt recept lite i konsistens (beroende på hur det används), men smakprofilen ska vara nästan identisk.

Chokladlikör - som du faktiskt inte kommer att hitta om du inte hittar choklad eller choklad själv, förlåt skämtet - är kakaosnibbar, slipad på en pasta och maldas ännu mer i en vätska (utan tillsatser eller borttagningar) . Så alla samma smaker, bara en mycket olika struktur.

Osötad bakers choklad brukar vara främst kakaobönan, kanske några tillsatta stabilisatorer som sojalcitin, och möjligen ett något annat förhållande mellan kakaofastämnen och kakaosmör (vissa recept tillsätter lite extra kakaosmör vid bearbetning). Återigen kommer smakprofilen att vara mycket lika. Osötad choklad, i bitar, kommer troligen att vara mycket närmare kakao nibsens konsistens, och det är också mycket lättare att hitta.

    
svaret ges 26.09.2016 10:14