220v utloppssäkerhetsfråga - Kretskortet släpps inte efter brand

2

En gammal ugn (20+ år) ansluten till ett 220v 3-poligt uttag plötsligt slog i brand när vi försökte använda ugnen för en vecka sedan. Vi bytte ut apparaten idag men fann att den inte skulle slås på när den sitter i uttaget. Jag tog en titt på strömbrytaren men det var ingen tripped kretsar. Jag stängde av / sedan på alla kretsar och efter att jag har anslutit den nya ugnen igen får jag ström (klockan på ugnen tänds).

Min oro är att elden inte orsakades av apparaten men felaktiga ledningar och jag hoppades få lite råd om huruvida det är säkert eller inte. Om det hjälper är hemmet från slutet av 60-talet och själva utloppet är inte GCFI.

Tack på förhand!

    
uppsättning Columbusdiy 19.09.2016 23:43

2 svar

3

Resistiva värmeelement (calrods), som i en elektrisk ugn, kan bryta ner och misslyckas efter en tidsperiod på grund av försämring av den inre isoleringen. När de gör det kan resultaten bli ganska spektakulära, vilket innebär att båt från element och skal till ugnsgolv och en resulterande brand när bågen tänds, oavsett vilket fettinnehåll som är närvarande. Detta skadar emellertid inte något utanför ugnen, förutsatt att elden själv stannar inne i ugnen.

Jag skulle döda kraften till kretsen och kontrollera behållaren för eventuella tecken på skador (som brännskåror eller metallspjut från båt) ändå, bara för att vara på den säkra sidan.

    
svaret ges 20.09.2016 03:00
1

Det bör noteras att 3-kilns ugnsbehållaren är en föråldrad typ, med en allvarlig sårbarhet: det använder ett undantag på koden för att mala chassit till den neutrala ledningen. Om något går fel med den neutralledningen, vid ugnen, ugnsledningen, kontakten, uttaget eller tillbaka till panelen, medför detta att elavbrottet av ugnen stannar. Detta är tillåtet eftersom misslyckanden anses vara sällsynta.

Används även en serie / ugnar med 50A-anslutningar (6 AWG-kablar). 6 AWG kan faktiskt bära 60A. Resultatet är att om du tänker på att byta tråd, kommer du att få både en säkerhet och framtidssäker genom att uppgradera till 6/3 kabel.

    
svaret ges 17.02.2018 06:16

Läs andra frågor om taggar