Does det finnas en ansökan för att spåra ditt bibliotek av spel?

6

Jag tänker på något i linje med Googles eller LibraryThing ... eller till och med ånga. Eftersom dessa är båda böckerna och -spel (och några av dem är gratis PDF-filer utan lika mycket som ett ISBN-nummer) undrar jag om någon har upptäckt en bra app / hemsida för att kunna spåra dessa saker .

    
uppsättning Zelbinian 19.05.2013 22:14

2 svar

4

De dedikerade personerna på RPGGeek behåller en databas med RPG, familjer av relaterade RPG, regel- och källböcker, täcker bilder, material , tillbehör, ISBN (var de finns), RPG-designers, artister och så vidare. Det är allt kategoriserat och objekt kopplas samman i deras verkliga relationer för enkel sökning och efterföljande anslutningar till relaterat material och spel.

Det är nästan exakt som LibraryThing / Goodreads men för RPG. Du kan spåra spelen du har (i flera versioner och versioner) eller har haft tidigare men handlas bort eller säljs. Du kan upptäcka utgåvor av spel du inte ens visste publicerades. Du kan också (om du gillar) spåra de sessioner du spelat varje spel, vilka är dina favoriter, och andra sådana personliga detaljer. Det finns en branschfunktion så att du kan jämföra din önskelista mot andras listor med för-trade-spel och vice versa. Gemenskapen är mycket aktiv och webbplatsens integrerade forum är några av de mest civila jag någonsin har deltagit i. Eftersom det främsta motivet för att gå med på webbplatsen är att katalogisera och sammanställa en rättvis rekord av alla RPG och relaterade poster som någonsin publicerats, har gemenskapen och dess mods är mogna och mindre oroade över att argumentera i ett krig i upplagan än vad de handlar om att dela sin kärlek till de många RPG-erna där ute.

Kort sagt, RPGGeek låter som exakt vad du letar efter, och jag tror du kommer vara väldigt glad att utforska den. Som exempel för att starta din undersökning, här är posterna för Lady Blackbird och Mythender .

RPGGeek drivs av samma programvara och personer bakom den oerhört framgångsrika BoardGameGeek, så de har en utmärkt track record och är här för att stanna, så att lägga arbete i att katalogisera din egen samling eller utöka den allmänna databasen är en bra investering för tid.

    
svaret ges 20.05.2013 00:47
1

Du kanske vill kolla in referenshantering -programvara, som vanligtvis används för att organisera vetenskaplig litteratur, men det kommer troligtvis att passa ditt fall.

Från personlig erfarenhet kan jag rekommendera Zotero . Det är öppen källkod, du kan bifoga pdfs (eller något dokument) till platsinnehavare, märka dessa platshållare och sortera dem i mappar. Titta igenom bibliotek med några hundra referenser - om det är ordentligt organiserat - är ganska bekvämt och snabbt.

    
svaret ges 19.05.2013 22:56

Läs andra frågor om taggar