PC: erna är tråkiga; hur involverar jag dem i berättelsen?

10

Jag har precis börjat köra min första D & D-kampanj, och jag har stött på det här problemet. Jag vill att historien ska gå till platser som involverar datorerna personligen och hjälpa spelarna att känna sig mer investerade. En spelares karaktär löper både från hennes förflutna och söker efter sin familj, så det är ganska enkelt att bygga en historia som involverar henne. Problemet är att de andra tre spelarna bara är där för att hitta loot och döda skurkar.

När jag bygger kampanjens framtid är det ganska lätt för mig att tänka på fall där den ena datorns förflutna kommer att komma tillbaka för att hemsöka henne. (Den här datorn förbjöds också med lycantropi, så en av de viktigaste uppdragen för festen har varit att hantera det). Men jag vill inte att den här kampanjen bara handlar om den här karaktären. Jag vill att allas karaktärer ska spela en roll. Jag kan bara inte ta reda på hur man väver tecken i en historia om de inte redan har någon historia att arbeta med .

Finns det några bra metoder för att få dessa datorer att spela en större roll i mina kampanjförberedelser?

    
uppsättning DaaaahWhoosh 03.07.2018 16:29

5 svar

14

Svaret från NautArch är bra och hjälper dig säkert att mildra detta problem i framtida kampanjer, men det hjälper inte mycket där du befinner dig. Här är några saker jag personligen har försökt som GM.

Skapa nya vänner

Och med vänner menar jag fiender. Mer specifikt, en båg nemesis. Gör en av de fiender som datorn har besegrat innan du kommer tillbaka för hämnd. Se till att det är en personlig hämnd som riktas endast på en av datorerna. om du gör det till en bågens nemesis av gruppen blir det bågens uppgift av den inblandade datorn.

PC: "Hey, I thought I killed you! I cut off your arm and stabbed you in the neck!"

NPC: "Yes, I died in pain. But some new friends took pity on me, filled up the hole in the neck, grafted a machanical arm on me and raised me back from the dead. You will now taste sweet revenge!"

Upprepa några gånger och se till att ständigt göra fienden starkare och mer involverad i huvudplotten. Snart har du en dator som är djupt involverad.

Gör gamla vänner

Och av vänner menar jag vänner och familj. Varje dator har vänner och familj från när de var yngre, även om det inte uttryckligen anges i backstoryen.

GM: "A letter is delivered to you. It says that your parents are held by a lich for ransom. With it comes a ring that you recognise as your mother's."

Naturligtvis är lich involverad i huvudplotet på något sätt och att hjälpa föräldrarna är lite mer involverade än vad som förutsågs. När de är räddade visar det sig att de personer du räddade är doppelgangers och att de riktiga föräldrarna fortfarande är fångar eller säkra hemma i byn.

Gör nya minnen

Allt som händer eller har hänt under kampanjen kan fungera som en krok för att saker ska komma tillbaka och hemsöka datorerna. Om det inte finns något speciellt du kan rita på just nu, försök att ställa in det.

GM: "Turns out, this is the home of one of the guards you killed in the town. She would have been here last night protecting her family, but thanks to you the monsters had no problem butchering the family."

Varje situation som kan tjäna som en plotkrok i en backstory kan introduceras under ett äventyr i stället.

Gör gamla minnen

Låt en händelse påminna en dator om något som hände tidigare. Detta ger spelaren chansen att smita ut datorn och lägga till saker på ett naturligt sätt. Även undertryckta minnen kan fungera. Det kan vara svårt att dra av ordentligt och det kan inte användas för ofta, men det är ett kraftfullt verktyg.

GM: "As you realise that you've been cheated by the merchant you recall something you'd rather forget. A time when you cheated a friend in a similar manner. Who was the friend, what did you do and why?"

PC: "I was fifteen and needed money for a new knife I wanted. So I made a bet..."

Det här är perfekt för att lägga till nödvändiga smak- eller plotthakar till en karaktär. Du kan till och med vara ganska otålig om det.

GM: "A person from your past sends a letter to you that is deeply troubling. You need to help this person out. Who sent the letter and what does it detail?"

Se till att du frågar uppföljningsfrågor för att få bättre grepp om situationen.

Inte bara medger denna teknik krokar, men det låter också spelarna bli en större del av berättelsen och gör dem mer investerade. Det kan verkligen göra underverk för att göra någon mer engagerad i berättelsen, delvis för att de nu får spela den exakta historien de vill ha.

Gör bara det så

Gör datorerna en del av berättelsen utan föregående förklaring. Förklaringen kan antingen göras på plats eller något som partiet måste undersöka.

  • När Big Bad börjar använda en amulett, reagerar en av datorerna på den. Varför är det?
  • Visas, bara blod från en av datorerna är familjer tillräckliga för en viss ritual. Om datorn kämpar för ondskan, kanske familjen på den datorn är ett lättare mål?
  • En av datorerna ärver en liten statyett. Det verkar vara magiskt, men ingen som de frågar verkar veta hur. Det finns dock en mage som specialiserat sig på magiska statyer och figurer. Tid för ett nytt uppdrag?

Oavsett vad du gör för att hjälpa till med situationen, svarar NautArchs svar fortfarande. Du måste känna dina spelare ute och försöka förstå vad de vill ha med kampanjen. Du kan till och med ha en session noll i mitten av kampanjen om det behövs. Det är här vi är, men vart går vi härifrån? Det här är vad jag försökte göra, men vad vill du göra?

Hur som helst, lycka till GMing. Det är knepigt ibland och mycket att lära dig under vägen.

    
svaret ges 04.07.2018 16:57
22

Prata med dina spelare

Informationen nedan hänger helt och hållet på din räkning ut vad du och dina spelare är intresserade av att följa vid bordet. Detta faller vanligen under en session noll där tabellen kan diskutera förväntningar och önskningar för vad alla letar efter.

Sessionsnoll

Jag skulle definitivt föreslå att du skapade en session noll för att diskutera förväntningarna från spelarna och för dig om hur spelet och historien skulle springa. Det här är ett bra sätt att presentera det problem som du och spelarna upplever.

Du kan ställa upp detta med dina spelare genom att säga att du vill ha en bättre förståelse för vad de förväntar sig i din värld och i spelet. Det kan också användas som ett sätt att se till att allas förväntningar är uppfyllda. Detta inkluderar spelarens förväntningar på DM / spel och DM: s förväntningar hos spelarna.

Provfrågor

  • Hur mycket rollspel söker du efter kamp?
  • Kommer PC-åtgärder att påverka den större världen?
  • Vill du fortsätta dina egna personliga historier?
  • Vill du ha en sandlåda att spela in eller letar du efter minst en huvudhistoria att driva?
  • Om utövandet av personliga berättelser är en del av detta, vad händer i den större världen runt om tiden spenderas inte följer huvudhistoriken?

Men om spelarna har en annan förväntan än vad du planerade?

Då måste du fråga om du fortfarande har roligt på bordet. Det är fortfarande möjligt att njuta av bordet och spelet även utan backstory eller karaktärstillväxt. Men om det inte är spelet du ville springa, måste du räkna om det kan vara . Det kan inte vara det roliga du förväntade dig, men så länge du fortfarande har det roligt, låt det fortsätta (Du kan bara behöva flytta dina förväntningar för att göra det.)

    
svaret ges 03.07.2018 16:52
2

Det bästa sättet att få folk att vara inblandade i berättelsen - speciellt om du och de inte vet än vad de låser på / gillar: Kasta saker på dem (helst när de är ensamma) och se vilka pinnar. Några snabba exempel:

"När du handlar för din stora svärd +1, kör en budbärare pojke täckt av illaluktande filth i dig - vad gör du?"

"När du vandrar marknaden ser du en gravid kvinna rycka en brödbröd. Hon blinkar på dig i förbigående. Vad gör du?'

Eller ett möte med en vandrande armorhandlare med de mest färgstarka och magnifika målade rustningar och sköldar som de någonsin sett. Han är homosexuell och väldigt artigt träffar på någon manlig dator. Mannen har goda intentioner men något i de färger han använder gör allting som köps från honom väldigt ... brytbart.

Eller ha en ädla - man eller kvinna - är verkligen intresserad och domar en av datorerna och inte lätt avskräckas.

Dessa typer av enkla situationer kan bokstavligen starta session-spännande plotbågar, nya vänskap eller allianser bara på grund av PC: s reaktioner och interaktioner. Och ännu viktigare, de ger dig information. Budbäraren pojken kan vara en båge om att anta en streetrat och lära dem (med en NPC-fläkt är alltid intressant för gruppdynamik) eller någon som kör från en grupp eller legosoldater som får PC: erna en belöning. Marknadsstödet är för det mesta en enkel fråga om moral. Den vandrande pansarhandlaren skulle kunna jagas. Eller kanske hjälpmedlen hjälper honom att räkna ut färgproblemet och hjälpa till att starta ett företag. Eller de har bara ett kärleksintresse. Adelsmannen / -kvinnan kan leda till bågar av politiska intriger eller bara PC-apparater som försöker på något sätt, på något sätt överensstämmer med adelarnas lokala känslor.

Du kan också göra klassspecifika situationer med minst de flesta d & d-klasserna - f.e. problem eller problem med den organiserade fraktionen relaterad till / styrande av den aktuella klassen.

För att slutföra: Jag skulle tänka på intressanta situationer, använda dem när mer aktiva människor inte kan avbryta (om det är ett problem) och se vad som händer. Gå sedan därifrån och arbeta framtida dominoer i det.

    
svaret ges 05.07.2018 16:08
2

En DM som jag brukade spela med hade en husregel där varje spelare skulle kunna göra en karaktärsdrag eller backstory-punkt för en annan spelares karaktär. Några saker var fåniga, men det var lite djupt. Jag skulle rekommendera att ha spelaren med mer berättelse förklara det på en av de andra och se om de andra spelarna hoppa på.

Ett annat bra sätt att öka medverkan är att ta förslag utanför sessionen. Be dem om insats på saker. Be dem att namnge städer eller NPC. Fråga en om de hellre skulle bekämpa goblins eller gnolls i nästa session. Visa dem att de kan göra en inverkan på världen. Prova att ha varje spelare hjälp vid skapandet av en session och uppmuntra och stödja deras inmatning.

Slutligen kan du bara använda sina klass- eller teckenspecifika detaljer för att gräva efter bakgrunden. Fråga en ranger varför deras karaktär valde sin favoriserade fiende. Fråga en druid varför deras karaktär vilda formar till det specifika djuret. Fråga en cleric eller paladin varför deras karaktär plockade sin specifika gudom. Fråga en fighter varför deras karaktär använder ett specifikt vapen. Du kan få växlarna att vända från alla sorters saker som spelas in på sina karaktärer.

Kort sagt, framkalla information med frågor bit för bit och uppmuntra kreativitet.

    
svaret ges 25.07.2018 11:26
1

Pjäserna är utmärkta för historia tillsatser. Här är några enkla idéer för att ge dem lite flare.

Kanske de plundrar någon som har, inte känner till spelarna, stulna varor och när de säljer sin loot får de kontaktas av ägaren eller kanske vakter till och med arresterar dem eller sämre kanske vakterna griper affärshållaren för att försöka stänga dina plundrar stulna varor och den butiken stänger.

Eller kanske plundrarna mordar på att döda banditer, kultister och alla i varje möte, väl när de gör det verkar någon som faktiskt är relaterad till en lokal välrenommerad NPC och de gör själva festen ut som ett band av mördare, förstöra deras rykte.

Eller kanske plundrarna är av en specifik race, spelar det kortet mot dem. Kanske placera en högre planerad NPC i det lokala området som skryter eller mobbar plundrarna eller till och med berövar dem men skadar dem inte annars.

Ett annat bra sätt att spela med sitt spelspel beteende istället för deras karaktärer bakgrund är att inkludera ett förfalskat mynt, det är min specialitet. Ha en löpare hitta ett stort mystiskt mynt med markeringar från ett avlägset land och kanske med ädelstenar också. Att ta i besittning av den spelaren kommer att vägra att ge upp myntet och de börjar bli besatta av att samla mynt, till och med vägra att använda dem i försäljningen och lämna den förbannade aktören till byteshandel. Till dess de förstår måste de förstöra det mystiska myntet innan de kan köpa saker med mynt igen. Det som i sig kommer att tvinga den okända löjaren till en kampanj helt egen.

Hur som helst lycka till!

    
svaret ges 05.07.2018 04:27