Kan du få Sneak Attack med något vapen som en Swashbuckler?

8

I grund och botten säger en av mina vänner att du kan få Sneak Attack med något vapen om du är en Swashbuckler. Swashbuckler-förmågan säger att du kan få smyga attack med vapenangrepp så länge som inga andra fiender finns i närheten. Så kan han få smyga attack när man använder ett non-finesse vapen som en swashbuckler?

    
uppsättning Tobias Fizzlewig 05.11.2015 18:44

2 svar

21

Din vän är fel

Swashbuckler-funktionen "Rakish Audacity" säger:

You also gain an additional way to use your Sneak Attack; you don’t need advantage on the attack roll to use your Sneak Attack against a creature if you are within 5 feet of it, no other creatures are within 5 feet of you, and you don’t have disadvantage on the attack roll. All the other rules for Sneak Attack still apply to you.

Normalt måste du ha fördel eller ha en allierad inom 5 meter från en fiende. Denna förmåga tillåter dig att få Sneak Attack utan att någon av dessa två förekommer.

I de grundläggande reglerna förklaras Sneak Attack enligt följande:

Beginning at 1st level, you know how to strike subtly and exploit a foe’s distraction. Once per turn, you can deal an extra 1d6 damage to one creature you hit with an attack if you have advantage on the attack roll. The attack must use a finesse or a ranged weapon.

Så, medan du skulle vara kvalificerad för smygattacker, helt enkelt genom att vara inom 5 meter från en fiende, skulle du inte få smygangrepp eftersom kriterierna för smygangrepp inte har uppfyllts. För smyg attack som en Swashbuckler med ovanstående förmåga:

Du måste ha fördel OR

Du måste ha en allierad inom 5 meter från fienden ELLER

Du måste vara intill fienden, och ingen annan varelse förutom fienden måste vara inom 5 meter av dig

OCH

Du måste använda ett finessvapen ELLER

Du måste utrusta ett vildvapen

OCH

Du får inte ha nackdel med attackrullen

Swashbuckler-förmågan ändrar den övre delen, men inte de två nedre delarna. Så, ingen smyg attack med ett greatsword (eller hans nävar eller ett bordben som ett improviserat vapen).

    
svaret ges 05.11.2015 19:03
29

Observera att du tycks referera till Swashbuckler Rogue Archetype från Unearthed Arcana . ( Direktlänk till PDF )

Reglerna för uppdelade Arcana är specifikt förutsläppsregler som syftar till att samla in community feedback. Om det finns ett argument om dessa är det definitivt upp till DM att bestämma dem.

Som sagt har de nu officiellt tryckt Swashbuckler i Sword Coast Adventurer's Guide . Den här versionen sjunker den Toujours L'Audace -förmågan och ersätter den med Rakish Audacity .

Den nya formuleringen är mycket tydligare .

In addition, you don't need advantage on your attack roll to use your Sneak Attack if no creature other than your target is within 5 feet of you. All other rules for the Sneak Attack class feature still apply to you.

Förhoppningsvis reglerar diskussionen.

    
svaret ges 06.11.2015 06:07

Läs andra frågor om taggar