Hur att göra med dina värdesaker på en billig semester när du badar / dykar i Centralamerika?

27

Jag planerar att gå till Centralamerika (Costa Rica + Panama) för en ganska budgethelg och jag undrar vad folk brukar göra med sina dokument, pengar, kameror etc. när de bor i ett budgethotell (utan en säkert i rummet) och vill simma / dykning? De två uppenbara alternativen är att lämna alla dina saker på ditt hotell, och ännu värre - lämna dem på stranden. Men jag antar att om mina saker blir stulna i båda dessa fall kommer jag inte att få något från försäkringsbolaget.

    
uppsättning Grzenio 02.02.2012 11:16

7 svar

14

För en sak borde du välja ett ansedd hotell / vandrarhem med anställda du kan lita på . Lämna sedan dina värdesaker i rummet (eller en skåp i vandrarhemmet). Jag stannade i billiga (men bra) platser (USD 8-11 / natt) och hade inga problem i Costa Rica eller Panama.

För att få reda på vilka platser som är "ansedda", skulle jag förlita mig på online-resurser (recensioner på Hostelworld för vandrarhem, och t.ex. TripAdvisor för hotell och pensionat), samt rekommendationer från personer jag möter när de reser i regionen.

Om du har otur, kanske du fortfarande har dina saker stulna även på ett ställe med gott rykte. I allmänhet tror jag dock att det här är det bästa sättet och det som orsakar dig minst stress.

På stranden har du förmodligen minst något värdefullt på dig, till exempel hotellnycklar etc. Jag brukar göra dessa saker när du bara är på stranden :

 • Slå in alla dina saker (påsar, kläder mm) inuti en handduk när du lämnar dem, gör ett stort bunt så att slumpmässiga förbipasserande inte omedelbart kan se vad du har och det är lättare att märka om någon tappar med dina ägodelar . (En kubansk vän lärde mig det här är vad de gör på stranden. Enkelt men ganska användbart.)
 • Välj en plats nära "ärliga" personer. Ännu bättre, fråga dem vänligen om de kunde hålla koll på dina saker medan du badar.
svaret ges 02.02.2012 13:13
12

Min metod är att hålla värdesaker i ett bagage som låser. Det kommer inte att stoppa allvarligt bestämda tjuvar från att slänga upp ditt bagage, men om de är bestämda, kan de förmodligen bryta upp ett billigt säkert också. För dokument / pengar och andra små saker försöker jag gömma dem på en dold eller svårtillgänglig invändig ficka i mitt låsta bagage, så det är inte synligt omedelbart vid öppningen.

För saker som jag måste hålla på mig (nycklar, mestadels) använder jag Joniks metod för att buntas i mina kläder / handduk. Jag försöker också att sätta upp på stranden minst några meter från andra människor så att jag märker lättare om någon sover i närheten av mina saker. (Det går inte att göra på några stränder som är små och trånga, men jag gör det när jag kan.)

    
svaret ges 02.02.2012 17:14
11

Generellt, var inte paranoid eftersom det förstör det roliga!
Här är några specifika tips jag har samlat över åren!

på hotellet

 • Be ägaren att ta värdesaker som pass till säker förvaring.
 • Lås dina grejer inuti ditt bagage och fäst ditt bagage i sängen - Det kan sakta ner en opportunist nog att ompröva. Om de måste bryta in i ditt bagage har du ett bevis på försäkring
 • Ta ut rumsnycket från fob. Det gör det lättare att dölja nyckeln och om den blir stulen kommer de inte att kunna hitta ditt rum så lätt.
 • vid stranden

 • Få vänner med närliggande människor. Håll ett öga på sina saker medan de simmar och be dem att återvända till favören.
 • Du kan köpa vattentäta plånböcker från stormarknader och flygplatser för några pund. De kommer att behålla kreditkort / nycklar / kontanter fuktig men säker medan du simmer.
 • Tänk på en vattentät kamera / fodral så att du kan ta den med dig medan du simmar.
 • När Dykning

 • Få dykbutiken för att hålla dina värdesaker.
 • På båten håll dina saker ur sikte i ett litet pack och håll säkrade så att de inte går överbord. Dykare är en ganska nära grupp, jag har aldrig hört talas om någonting som blir stulen från en båt till sjöss.
 • svaret ges 04.02.2012 20:17
  5

  Twisted förslag om att ta nyckelring av några hotell / vandrarhem nycklar du får är en bra. De är alltid klara att bära och de båda ger tillgång till och identifierar ditt hotellrum. Mycket dåligt!

  Här är en smart idé för att dölja dina värdesaker i tydlig syn medan du tar ett dopp . Jag föreställer mig att det skulle göra ett bra jobb att förebygga opportunistisk stöld som ofta är vanligast.

  Studier har också hittat människor är mycket mer benägna att ingripa och stoppa en tjuv om du blir ombedd offerets grejer . Vi är också mer benägna att hjälpa människor vi ser oss själva som liknar eller empati med. Så om du gör måste lämna värdesaker obevakad, hitta någon som ser ut som du och be dem att hålla ett öga på dina saker!

      
  svaret ges 26.09.2012 09:37
  1

  Pac-Safe gör trådnätväskor för att göra det svårare för någon att stjäla dina saker. Du låser påsen runt dina grejer och till något väsentligt. Jag har aldrig faktiskt försökt att de ska veta hur de fungerar, men.

      
  svaret ges 02.02.2012 23:08
  1

  För de större sakerna som du inte nödvändigtvis behöver alltid med dig, skulle jag hålla dem i ett kassaskåp på hotellrummet. Även på billiga hotell har de flesta nu en digital kassaskåp. När rummet inte har ett säkert, frågar jag ibland hotellets concierge att ta hand om det.

  För rumsnycklar, plånböcker / pengar och andra riktigt små föremål, håller jag dem i en vattentät komponent i min baddräkt. Det betyder att jag inte behöver lämna dem obevakad på en strand.

      
  svaret ges 02.02.2012 17:38
  0

  Min fru och jag använde en Aquavault, säkrade den rätt på båtskenan eller repet när vi drog ut, hittade den online på Amazon, cool produkt, bra kvalitet.

      
  svaret ges 27.06.2014 00:25

  Läs andra frågor om taggar