Kan jag bestrida sen avbokningsavgift med hotellet?

2

Jag försökte boka ett hotell till någon för arbete, samma hotell som jag använde förra gången för samma gäst. Förra gången frågade de mig inte att fylla i kreditkortstillstånd och nu insisterade de på det. De skickade mig kreditkort tillstånd blankett för att slutföra och när jag började fylla i det började jag fråga mig själv varför ska jag ge affärer till någon som behandlar mig så och bestämde mig för att gå med ett annat hotell. Jag kontaktade dem inte igen och antog att bokningen aldrig gjordes eftersom jag inte fick något e-postmeddelande eller anrop om att bokningen var fullständig (vanligtvis i min erfarenhet skickar hotellbokning direkt efter att du reserverat det). Så jag hittade ett annat hotell med en vänlig personal och gjort en reservation. På resans dag fick jag ett samtal från hotellet och frågade när jag skickar in ett kreditkortstillståndsformulär. Det var tidigt på morgonen så jag misstänkte att jag avslutade det och trodde att det var hotellet med vilka jag bokade resan då jag sa att jag skulle kolla mina poster och kommer att ringa tillbaka dem. Senare skickade jag ett e-postmeddelande om att jag gick med ett annat hotell. Sedan svarade de och sade att de skulle debitera mig för en natt på grund av sen avbokning av bokningen. Hur är detta lagligt om bokningen aldrig bekräftades? Kan jag bestrida denna avgift och be kreditkortsföretag att vägra denna avgift?

    
uppsättning Zhanna 26.06.2017 21:31

1 svar

2

Den här frågan kommer ner till tre:

 • Kan hotellet debitera ditt kreditkort (vilket de kan ha på fil)?

  I ditt speciella fall verkar det som om du aldrig godkände avgiften för den här natten, eftersom de krävde att du skickade formuläret som en del av bokningen. Du skickade inte formuläret och hade därmed ingen reservation. Detta innebär också att de inte kan debitera ditt kreditkort - även om de fått numret från andra källor - eftersom det skulle vara obehörigt laddning. Om de gör det föreslår jag att hotellet ringer och påpekar att om inte de återbetalar det genast kommer du att bestrida det med ditt kreditkortsföretag som obehörig kostnad. Eftersom hotellet inte har ditt tillstånd för den här förändringen, skulle de inte kunna ge bevis för tvist.

  Och om de vägrar att återbetala det, skicka sedan en tvist. Vissa företag tror felaktigt att de kan debitera dig så länge de har ditt kreditkortsuppgifter och de tror att du är skyldig dem pengar . Detta är inte korrekt. Om verksamheten anser att du är skyldig dem, men du håller inte med (och därmed inte godkänner avgiften) betyder det att du har en civil tvist som ska lösas genom juridiska medel - förhandling, förlikning eller domstolsbehandling. Detta är inte en carte blanche - du kan fortfarande vara ansvarig och skulle behöva betala mycket mer än den ursprungliga avgiften - inklusive ränta, rättegångskostnader och advokatavgifter - men det är det rättsliga sättet att lösa civila tvister.

 • Kan hotellet försöka debitera dig något annat sätt?

  Ja. De kan skicka en räkning till dig. Du kan ignorera, men jag rekommenderar att du skriver tillbaka till dem och förklarar din historia - de insisterade på tillståndsformuläret för att bekräfta bokningen, som du vägrade skicka, så du antog att bokningen aldrig gjordes. Detta stöddes av det faktum att du inte har fått några dokument som bekräftar bokningen (och om du såg ut kunde hotellet ha sagt att du inte hade någon reservation).

  Det finns också en chans att de kan gå till domstol, men det verkar inte troligt. Inte bara en nattavgift är osannolikt att motivera ansträngningen, men fallet verkar inte vara starkt för hotellet.

 • Vad ska jag göra nu?

  Jag skulle svara på det email som skickades till dig och förklara situationen. De krävde tillstånd att bekräfta bokningen, du lämnade inte in tillstånd och förlorade sålunda denna reservation. Detta innebär att hotellet inte hade någon skyldighet att hålla ett rum för dig, men det betyder också att hotellet inte kunde ladda något. Om hotellet inte har ett förfarande för att frigöra reservationer för vilka formuläret inte tagits i tid, är det inte ditt fel. Ange uttryckligen att du inte undertecknade och skickat dem tillståndsformuläret, och alltså en kostnad som de försöker kommer att behandlas av dig som obehörig och kommer att bestridas. Det ska göra.

 • svaret ges 26.06.2017 23:54

  Läs andra frågor om taggar