How kan jag fixa en toalett som spolar ofullständigt?

5

Toaletten i ett av våra badrum spolas rutinmässigt ofullständigt. Det täpps inte upp eller backar upp, men det krävs flera fyllnings- / spolcykler för att få allt "materialet" att gå ner. Det verkar bara vara svagt övergripande, som att spolvolymen är för låg. Jag misstänker att detta är den ursprungliga toaletten som installerades när huset byggdes (början av 1970-talet).

Kort om att byta toalett, finns det något jag kan göra?

    
uppsättning kmm 09.09.2011 19:05

4 svar

5

En sak du kan försöka är att förkorta kedjan till klaffen. Ibland kan en lång kedja som leder till klaffen inte låta dig öppna dräneringen helt (du lyfter bara klaffen bara en liten bit). En delvis lyftad klaff tillåter inte att den maximala volymen vatten strömmar i skålen på kortast möjliga tid, vilket orsakar svag spolning.

    
svaret ges 09.09.2011 19:45
1

Jag har justerat ett problem så här. Min klaff hade en plastflotta på den. Floaten var vattenloggad och skulle inte vara öppen för fullständig spolning. Floaten motverkas av ett rör vatten som sakta dränerar från ett litet hål i botten av röret. När vattnet i röret är tömt, orsakar vikten på klaffen att klaffen stänger att slutföra spolningscykeln. Den vattenlösa flottören var för tung för motviktsslangen av vatten för att hålla den öppen. Byt ut det och det är bra.

    
svaret ges 28.12.2017 21:48
0

Användning av K.I.S.S. formel, min första tanke skulle vara att se vad som finns i tankavloppet. Jag har hittat en Scuba Steve-ekvivalent, en socka och en toalett "myntmynt".

Om det är det senare, använd handskar / ögonskydd . Jag fick bleken tablett ut med en serrated kniv men eftersom jag inte hade handskar på, fick jag lätta kemiska brännskador. Inom en månad hade jag fingeravtryck igen så att min kattinbrottsdag gjordes. Tyvärr återvände jag till att vara en tredje wrangler.

    
svaret ges 30.11.2013 21:17
0

Kan vara mineraluppbyggnad i fälgens vattenkanal. Se detta svar: Otillräcklig Spolning Fix

    
svaret ges 30.11.2013 21:25

Läs andra frågor om taggar