Är Raoul Silvas protes en dator?

10

Risken verkar vara null när Raul Silva är isolerad i ett glasbur:

Men Silva lyckas ändå att bryta sig in i MI6 datorsystemet just nu. Hur?

 • Hans protes döljer en tungstyrd dator som ansluts trådlöst till sin bärbara dator
 • Han hade programmerat allt på förhand (låter omöjligt: MI6 har just flyttat, så infrastrukturen har förmodligen ändrats mycket sedan han arresterades)
 • Han är hjälpt av hans lag (osannolikt: Filmen verkar innebära att endast Q och Silva är hackare)
 • Andra?
 • uppsättning Nicolas Raoul 02.12.2012 11:11

  4 svar

  15

  Det var faktiskt inte Silva som hackade in i MI6-systemet men Q, när han pluggar in hårddisken som de erhöll från Silva. Silva planerade allt detta i förväg. När han orsakade en explosion direkt inuti MI6-huvudkontoret, tvingade han dem att flytta till den gamla bunken (eftersom han visste sina säkerhetsprotokoll). Och han visste också att de skulle försöka komma åt hårddisken, så han gjorde lösenordet enkelt att gissa.

  Detta förklaras också i filmen, när Silva flydde och de inser att allt detta (inklusive hans fångst, förstås) planerades perfekt av honom.

      
  svaret ges 02.12.2012 14:31
  4

  Efter breakout inser Bond att Silva hade planerat allt på förhand. Han visste att MI6 skulle dra sig tillbaka till tunnlarna efter bombningen. Han planterade sedan sitt datavirus som tar över Q: s ramverk medan Q försöker hacka Silvas kod. Detta stöds ytterligare av det faktum att Q erkänner att Silva är en master hacker. Silva hade verktygen för att programmera en attack på MI6 utan att han måste trycka några extra knappar.

  Alternativ 1 verkar osannolikt eftersom ingen verklig indikation på den ses i filmen.

      
  svaret ges 02.12.2012 14:23
  0

  Det är alternativ 2

  Den fysiska infrastrukturen hade förändrats men hur datorerna fungerade inte. De hade fortfarande samma system, de hade antingen säkerhetskopior, tog de fysiska maskinerna över eller åtkomst till dem i molnet. Hur som helst Silva hade djup kunskap om MI6, det är procedurer och det är kapabiliteter.

  Han var också en spion och master hacker, så han hade nästan definitivt tillgång till och läst alla sorters saker när han var på MI6 som han inte skulle. Titta på hur Bond hackar M: s lösenord etc. Tänk på hur mycket mer en master hacker skulle kunna göra med datanät, ingen information skulle vara säker!

      
  svaret ges 03.12.2012 11:51
  0

  Övrigt. Detta virus implanteras av den bärbara datorn

  De säkra golvpanelerna började dyka upp och Q sa, "varför är de öppna?" Vi skulle räkna ut, som Bond, att det också innebar att Silvas celldörr öppnades. Tydligen sedan Silva visste att det skulle hända det gav honom kanten att använda sina galna färdigheter och ta ut två väpnade vakter.

      
  svaret ges 28.04.2013 21:19

  Läs andra frågor om taggar