Pork Belly - serveras med mjukt fett [stängd]

-4

Jag har varit i två restauranger nu och varit väldigt besviken över sin fläskmag som jag väntade på att det feta skulle komma sprungigt. När det inte var så sade servitrisen: "Kocken sade att den var långkokt, så skulle det vara så."

Det lägger mig verkligen på att beställa det i framtiden. Restauranger verkar inte göra det rätt och sedan ljuger om det. Är det någonsin acceptabelt att tjäna så här eller är de fibbing?

    
uppsättning Amanda Fitz 07.07.2015 12:26

3 svar

6

De ljuger inte, långsam kokad fläskmag ska vara mjuk och öm. Det är helt acceptabelt att betjäna fläskmag på så sätt och det finns många som föredrar det. Om det inte är din personliga smak så är det bäst att undvika det och beställa andra saker från menyn.

    
svaret ges 07.07.2015 12:32
1

Det finns en verklig kinesisk ångad fläskkålskål som heter en berömd dikterad poet. Skålen heter Dong Po Rou, Dong Pos fläsk. Su Dong Po var dikterens namn, som är känd i Kina för att vara en så stor poet, men också en super alkoholist. Så skålen som kallas efter honom är långsamt kokad tills super mjuk, nästan till punkten att vara en pudding i konsistens.

Receptet kräver att nästan hälften av vätskan ska vara vin i vissa recept. Tar också ett tag att förbereda. Men slutresultatet är supermjukt, som silke tofu men all porky smak. Du borde kunna klippa fläsken med ätpinnar. Mycket läckra kan jag lägga till. Så inte alla fläskmag recept har en krispig topp.

Om du letar efter den texturen vill du ha den lämpliga namnet "krispigt grillat fläsk". Åtminstone om du ska till kinesisk restaurang. Bara så du vet. Också väldigt läckra men med det supera krispiga toppskiktet av spricka, menar jag knäckt.

    
svaret ges 21.03.2017 15:43
0

Köttet och fettet kommer att vara mjuka och ömma (och gott).

Några kockar kommer att skarpa ut utsidan innan de serveras beroende på receptet och den avsedda konsistensen.

    
svaret ges 07.07.2015 14:15

Läs andra frågor om taggar