Kedjemokers biografi

The Chainsmokers är en popakt som består av två DJs med namnet Drew Taggart (född 31 december 1989) och Alex Pall (född 16 maj 1985). De slog först hit med hitlåten "#Selfie." Två år senare, 2016, steg de till toppen av listorna med "Closer", en av de största pophitsinglarna genom tiderna.

Tidiga år

Drew Taggart växte upp i Freeport, Maine. Hans mamma är en lärare och hans far är en protesförsäljare. Han upptäckte elektronisk dansmusik medan han var i Argentina vid 15 års ålder. Han gick på Syracuse University och blev praktikant på skivbolaget Interscope Records.

Alex Pall växte upp i Westchester County, New York. Hans mor är hemmafru och hans far är konsthandlare. Han deltog i New York University som konstfag.

Chainsmokers samlades först 2012 som en DJ-duo för dansmusik av Alex Pall och Rhett Bixler. I New York City introducerades Alex Pall för Drew Taggart av Chainsmokers manager Adam Alpert. När Rhett Bixler lämnade duon flyttade Drew Taggart från Maine till New York City för att arbeta med Alex Pall. De arbetade med den indiska skådespelerskan och sångerskan Priyanka Chopra på sin första singel "Erase" i slutet av 2012. Den släpptes via online-dansgemenskapen Beatport i november och i december gjordes den tillgänglig för försäljning via iTunes.

Personliga liv

Enligt rapporter från underhållningsbranschen slog Drew Taggart upp med sin flickvän, Haley Rowe, vid tiden för en ångande liveframträdande av låten "Closer" med sångaren Halsey vid MTV Video Music Awards 2016. Rykten har kvarstått att de kan träffas, men Chainsmokers har inte erbjudit några bekräftelser. Alex Palls flickvän är Tori Woodward.

Eps

  • 2015 - Bouquet - Efter att deras genombrottsingel "#Selfie" kritiserades för att vara ytlig och självgiven, återvände Chainsmokers till studion för att sätta ihop sin första EP. Singeln "Roses" blev deras första topp 10 pop hit. Bouquet släpptes fyra månader senare och landade på # 31 i albumlistan. Det gick hela vägen till nummer 2 på listan över dansalbum. EP: n inkluderade också låten "tills du var borta", ett samarbete med DJ-duon Tritonal och sångerskrivaren Emily Warren.
  • 2016 - Collage - Detta är den andra EP som släpptes av The Chainsmokers. Den släpptes medan duos singel "Closer" fortfarande var på # 1 i USA: s pop-diagram. Alla fem spår på EP släpptes som singlar. Tre av dem nådde topp 10 på Billboard Hot 100. Collage slog # 6 på amerikanska albumlistan och nådde toppen av dansalbumlistan. Det hjälpte Chainsmokers att vinna en Grammy Award-nominering för bästa nya artist.

Topphitsinglar

  • 2014 - "#Selfie" - Det här är singeln som väckte Chainsmokers stor uppmärksamhet. Det är en nyhetslåt om en kvinna på en klubb som talar om att ta bilder av sig själv, eller "selfies". Den medföljande musikvideon inkluderar selfies från kändisar som David Hasselhoff, Snoop Dogg och Steve Aoki. Låten uppmärksammade snabbt, mycket av det kritiserade låten för att vara grund och härledd. "#Selfie" nådde topp 16 på Billboard Hot 100 och nådde topp 10 på danslistan.
  • 2015 - "Roses" med Rozes - Med sång från sångerskan Elizabeth Roze Mencel, inspelning under namnet Rozes, fick låten "Roses" Chainsmokers uppmärksamhet som seriösa popartister. Duon hävdade inflytande från både Taylor Swift och Max Martin. "Roses" blev deras första topp 10 pophit och nådde topp 6 och bröt sig in i både de vanliga pop- och vuxna popradiodiagrammen.
  • 2016 - "Don't Let Me Down" med Daya - The Chainsmokers bestämde sig för att följa den 17-åriga popsångaren Daya för att spela in "Don't Let Me Down" efter att de hörde hennes debuthit "Hide Away." "Don't Let Me Down" var medskriven av Emily Warren, som tidigare skrev låtar för Fifth Harmony och Shawn Mendes, och Scott Harris, en frekvent samarbetare med Shawn Mendes. "Don't Let Me Down" förmörkade "Roses" genom att klättra till # 3 på Billboard Hot 100 och slå # 4 på dansklubben. Det fick en Grammy Award-nominering för bästa dansinspelning.
  • 2016 - "Closer" featuring Halsey - "Closer" skrevs av ett team som inkluderade sångaren Freddy Kennett från duon Louis, the Child. Efter några märkta likheter mellan "Closer" och The Frays sång "Over My Head (Cable Car)" fick Isaac Slade och Joe King från gruppen låtskrivningskredit. Berömd för sin förmåga att fånga ögonblicket i tid både lyriskt och musikaliskt blev "Closer" den största pophiten 2016 i USA och tillbringade tolv veckor på # 1. Det gick till # 1 i länder runt om i världen och fick en Grammy Award-nominering för bästa popduo eller gruppframträdande.
  • 2017 - "Paris" - Den här låten innehåller okrediterade gäströster från Emily Warren, co-låtskrivare av Chainsmokers topp 10 pophit "Don't Let Me Down." Det nådde topp 10 på Billboard Hot 100.

Inverkan

Chainsmokers har nämnt både Pharrell Williams och DJ Deadmau5 som påverkan på deras ljud. Med extra, skarpa takter fångade de popmusiken. I efterhand ser singeln "#Selfie" nästan ut som en falsk start. Det verkliga ljudet från Chainsmokers var inte uppenbart förrän deras topp 10 slog "Roses". Duon har i intervjuer nämnt sitt beröm för den alternativa popduon Twenty One Pilots. Precis som den duon, korsar musiken från Chainsmokers gränserna och drar in element av pop och hiphop vilket gör den extremt fängslande med en smittsam dansslag.