Forced rörelse - PUSH

13

När jag använder en kraft som tillåter mig att trycka ett mål X-rutor, kan jag välja vilken riktning målet ska dras till?

Till exempel: Kan jag skjuta ett mål framför mig till diagonalen eller det måste skjutas mot?

Exempel på en kraft som tillåter mig att trycka 3 rutor:

    
uppsättning Zannan 31.01.2013 08:19

1 svar

14

Ja, de båda pusharna är giltiga.

When you push a creature, each square you move it must place it farther away from you. [RC 211)

Nu använder 4e måtten taxicab geometri , eller Chebyshev avstånd , så effekten är ... ofta nonintuitive. Jag är ganska säker på att 4: e våningar ständigt byter hyperplaner. Mina spelare har utvecklat mantraet, "Cirklarna är fyrkanter, kvadrater är cirklar och drar aldrig en triangel på gallret!"

Hur man säger om ditt tryck är giltigt:

Beräkna om ett varelse rör sig närmare, längre eller samma avstånd, räkna antalet kvadrater som varelsen måste ange för att vara intill dig om han börjar på den första rutan eller den andra. Ju fler kvadrater han måste korsa för att nå dig, ju längre är han från dig.

Du måste också ha effekt på varje torg du trycker på honom in i. Han kan inte komma in i blockerande terräng och ignorerar svår terräng.

Smaktexten som beskriver en krafts visuella utseende har ingen effekt på kraftens mekaniska tillämpning.

Kusliga.

Det betyder faktiskt att de kvadrater du juridiskt kan driva en varelse i varierar beroende på om varelsen är på huvudet med din kvadrat eller intill hörn, eftersom varje kvadrat som ligger intill dig och honom är ogiltig för ett tryck när Han ligger också intill dig.

Men så länge du uppfyller ovanstående förutsättningar kan du studsa killen runt zigzag-stilen. inget säger att rörelsen behöver beskriva en rak linje (och givet 4e geometri, jag är inte säker på hur en rak linje skulle se ut ändå).

För att göra slut, drar och glider:

För att dra, måste varje ruta vara närmare dig än den sista, och bilderna bryr sig inte om vad din position är relaterad till målet.

    
svaret ges 31.01.2013 08:21