cracked duschplattor / underlag

5

Jag hade tre sprickade golvplattor i duschen och tog bort dem tänkte jag bara skulle ersätta och injektera. Men efter avlägsnandet märkte jag mycket fukt och som du kan se från bilden finns det en spricka under exakt där plattorna knäcktes. Duschen har inte använts i två dagar och om jag torkar detta område blir det mättat igen inom några minuter, med vatten som sipprar upp genom denna spricka. Behöver jag fortsätta gå vidare? Jag tror inte att fodret är trasigt eftersom jag inte har några läckor nedan. Hemmet är 7 år gammalt.

    
uppsättning C. Cimino 28.12.2015 16:08

6 svar

1

Om fodret är bra behöver du inte gå ner mer, men om du byter ut samma kakel, kan det hända att det stannar på samma plats om det finns en (uppenbarligen) strukturell fråga där.

Jag skulle vara benägen att fylla hålet med en "accent stripe" med 1 "kakel så att sprickan (när den re-sprickar, som det verkar troligt) kan följa en injektionslinje i stället för att spricka ansiktet på en kakel.

    
svaret ges 28.12.2015 16:18
0

Du kan ha läckage under din platta eller i väggen. Du sa att du inte hade använt den duschen i några dagar, så det kommer inte vatten från det. Om du torkar området, och inom några minuter är det mättat, kommer vatten från någonstans. Konstant mättad betong kommer i slutändan att misslyckas. Är det samma vägg duschanordningarna är på? Finns det ett handfat på den andra sidan av den där väggen? Ta reda på var vattnet kommer ifrån och åtgärda problemet. Försegla sedan undergolvet med epoxi och kakel igen.

    
svaret ges 02.01.2016 09:28
0

Har du en påfyllningsstiftelse eller en omkretsfundament. Om du har ett krypningsutrymme och du har förmodligen en omkretsfundament, men om du inte kan komma under ditt hus alls så har du förmodligen det på plattformen. Om du har en omkretsstiftning kan du prova att lyssna upp under din dusch, men även detta kan ha rörelse och då skulle du ha en flytande 2 tum tjock och ett vattentätt membran i din duschpanna. Och det vatten som du ser att sova är precis som en simbassäng i det vattentäta membranet, det kommer inte att påverka något utanför det och dina väggar kommer inte att riva ut. Om du har en påläggningsstiftelse finns det inte mycket du kan göra från att bosätta sig, men du har en spricka i din grund och på så sätt spricker din kakel. för att stoppa detta kan du i alla fall prova det som kallas TS-membran eller sprickmembran, så du behöver inte använda en accentremsa.
Jag hoppas att den här informationen var till hjälp och lite mer försiktig med vad de andra som sa

    
svaret ges 02.01.2016 09:52
0

Den åtgärd du har gjort är en tillfällig fix, sprickan är en indikation på rörelse, epoxin kommer att spricka så småningom. lösningen inom en snar framtid kommer att vara att göra om duschpannan och eliminera orsaken till denna spricka.

    
svaret ges 26.01.2016 19:08
0

Som tidigare noter kommer sprickor i mortelbädden från rörelse. Vad jag skulle rekommendera ersätter duschpanelen med antingen en ny morterbädd / pvc-liner eller att använda (min personliga preferens) a Schluter Systems duschpanel eller kit. Det är lättare att installera, och har rätt lutning i avloppet, och bär mindre vikt på undergolvet. Det kommer också att förhindra all fukt i duschen från att gå någon annanstans än avloppet av dess design. Jag har installerat många mig själv och har aldrig blivit kallad för reparationer efter. Allt du behöver är en 1/4 x 1/4 fyrkantig trowel och tinset för att sätta innan du installerar avloppet igen.

    
svaret ges 27.01.2016 06:23
-1

Du har upptäckt den grundläggande principen att bygga saker: saker måste vara platt och nivå.

Problemet är att undergolvet inte är platt. Du måste klämma upp undergolvet och lägga till en karm så att den är helt platt. Det finns många hackar där ute som tycker att lösningen på problemet är shimming, vilket är ett misstag.

    
svaret ges 28.12.2015 17:01